Mainos

Vain MTV.fissä: Suomen ensimmäinen Tesla-maasturi luovutettiin Jaakolle – hankinnan taustalla syviä syitä

4:08

Jaakko Hyvätti on ensimmäinen suomalainen, joka sai itselleen Teslan upean katumaasturimalli Model X:n. MTV Autot pääsi ainoana suomalaismediana mukaan, kun mies sai autonsa.

Jaakko Hyvätti on suomalaisen autokateuden kohde numero yksi. Hän sai omakseen ensimmäisenä Suomessa Tesla Model X:n, joka on vieläpä ainoaksi kaltaisekseen jäävä yksilö – se on niin sanotulla Signature-varusteilla viimeistelty ja vastaavia lisäkilkkeitä ei muihin Model X:iin maassamme tule.

Hyvätillä on paljon perusteluita autovalinnalleen.

– Tärkeä osa sähköauton hankkimista aikaisessa vaiheessa on, että voi omalta osaltaan nopeuttaa latauspaikkojen kehittämistä. Omassa asuntoyhtiössä, työpaikalla ja venerannassa pitää olla sähköä saatavissa. Kun itse on aktiivinen ja tekee päätöksen, että hankkii sähköauton ja haluaa asentaa näihin latausmahdollisuuden aluksi omalla kustannuksellaan, niin se ratkaisee sähköauton hankinnan muna-kana-ongelmia myös muiden ihmisten puolesta. Kun kerran sähköt on jonnekin saatu, niin muiden on helpompi hankkia sähköautoja.

– On helppo yhtyä Elonin (Musk) näkemykseen siitä, että sähköautojen yleistymisen nopeuttaminen on tärkeää. Sen näkee töissä sääyrityksessä Forecassa että se on maailmalle tärkeää. Sen näkee vaihtotaseessa öljyn tuonnista, että se on Suomelle tärkeää. Se on tärkeää jokaiselle, joka ei halua dieselin pienhiukkasia aivoihinsa, Hyvätti jatkaa.

Miehen tavoitteena on toimia sähköautoilun lähettiläänä kaikin tavoin.

– Toivon, että tämä auto herättää ihmisiä kysymään ja juttelemaan, ja saan tällä tavalla levitettyä tietoa sähköautoista omalta osaltani.

Katso ylläolevalta videolta, mitä Hyvätin mielessä liikkui, kun hän ensi kertaa istui uuteen autoonsa – tai miltä tuntui odottaa kaksi vuotta unelmien autoa!

Tesla Model X:n alkaen-hinta on noin 94 000 euroa. Tuolloin auto on 60D-mallia, kun Hyvätin yksilö on P90D-malli. Se on lähellä malliston tehokkainta P100D-versiota, joka maksaa noin 167 000 euroa perusvarustein.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.