Mainos

Saddam syyttää todisteita väärennetyiksi

Saddamia vastaan on nostettu syyte Dujailin kylän shiiamuslimien joukkosurman lisäksi myös kansanmurhasta pohjoisella kurdialueella.

Irakin entistä presidenttiä Saddam Husseinia on ristikuulusteltu ensimmäistä kertaa tänään jatkuneessa oikeudenkäynnissä. Saddam väitti, että häntä vastaan esitetyt todisteet on väärennetty.

Saddamia syytetään 148 shiiamuslimin surmaamisesta Dujailin kylässä vuonna 1982. Hän ja seitsemän muuta hänen hallintonsa jäsentä voivat saada kuolemantuomion. Saddam oli tänään ainoa paikalla ollut syytetty.

Saddamin mukaan häntä vastaan todistaneet silminnäkijät oli lahjottu ja näille oli kerrottu, mitä oikeudessa pitää sanoa. Saddam syytti myös muuta todistusaineistoa väärennetyksi.

Lisäksi hän hyökkäsi Irakin sisäministeriötä vastaan syyttäen shiiojen johtamaa ministeriötä tuhansien ihmisten surmista ja kidutuksista. Tuomari joutui ajamaan yhden Saddamin asianajajista ulos oikeussalista, kun tämä alkoi näyttää kuvia yhdysvaltalaissotilaiden kiduttamista irakilaisista Abu Ghraibin vankilassa.

Irakin korkein oikeus ilmoitti eilen, että Saddam ja kuusi muuta saavat uuden syytteen, joka koskee kansanmurhaa pohjoisen kurdialueella. Tämä oikeudenkäynti saattaa alkaa jo ensi kuussa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.