Mainos

Saako kotiäiti suuttua miehen viikonloppureissusta? Tämä äiti selittää, miksi se on oikeutettua: "Sinäkin olisit ärsyyntynyt"

Kotiäidin mukaan miehen tuki ja viikonlopun yhteistyö on tärkeää.

Äitiydestä kirjoittava Constance Hall on tuttu suorapuheisuudestaan. Usean lapsen äiti on aiemmin kirjoittanut muun muassa siitä, miksi vanhemmat eivät tee mitään lapsen raivotessa ja ylistänyt sinkkuäitejä.

Taannoin Hall pureutui aiheeseen, jonka hänen ystävänsä otti esille soittaessaan Hallille poissa tolaltaan.

Hall kertoo ystävänsä aviomiehen soittaneen tälle töistä ja kertoneen lähtevänsä spontaania poikien reissua viettämään koko viikonlopuksi.

"Onko sopivaa, että olin niin vihainen? Olisitko sinä harmistunut?" ystävä oli kysynyt Hallilta.

Jos päivitys ei näy, voit lukea sen täältä

Hall kirjoittaa Facebook-päivityksessään miettineensä asiaa kummaltakin kantilta ja tultuaan sitten lopputulokseen: "Totuus on, että kyllä, olisin harmistunut."

Hall huomauttaa, että ne vanhemmat, jotka eivät ole jatkuvasti kotona lasten kanssa, eivät ymmärrä, kuinka suuria uhrauksia kotiäiti tai -isä tekee. Ei kotona oleva vanhempi rakasta jokaista minuuttia jatkuvia kotiaskareita, eikä puistoon meneminen vain lasten kanssa ole "siunaus".

– Se on hitto vie kovaa työtä, ja tekivätpä he töitä kuinka paljon hyvänsä, sama määrä töitä annetaan heille seuraavana päivänä, Hall täräyttää.

Niinpä ainoa vapaahetki, jonka kotiäiti tai -isä voi saada, on se kun toinen vanhempi tulee kotiin. Se on kotona olevan vanhemman viikonloppu.

– Sinä olet viikonloppu, sinä olet tauko. Vain tieto siitä, ettet ole ainoana yrittämässä syöttää lapsiasi tai ainoa vyöttämässä lapsia autoon ja sieltä pois. Se tekee siitä, niin paljon helpompaa.

– Lapset ovat onnellisempia, kun olet kotona, nainen (tai mies), jota rakastat, on onnellisempi, kun sinä olet kotona. Kuinka hullua se on?

Niinpä Hall ei kehota unohtamaan spontaaniutta, mutta toteaa, että seuraavan kerran, kun toinen vanhemmista aikoo lähteä spontaanisti sille poikien reissulle, tällä olisi hyvä olla ymmärrystä sille, miksi kumppani saattaa tuntea olonsa pettyneeksi.

– Kuvittele, että olisit tehnyt töitä viisi päivää ja juuri kun olisit lähdössä, kumppanisi soittaisi ja sanoisi "muuten, et saa viikonloppua tällä viikolla, työskentelet sen läpi". Sinäkin olisit ärsyyntynyt.

– Ja loppujen lopuksi, jos joku oikeasti haluaa sinut kotiin kanssaan? Silloin olet jo voittanut elämässä.

Lähteet: Popsugar, Facebook

***

2:14

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.