Lapsi saa raivokohtauksen kaupassa – äitibloggari paljastaa, miksi vanhemmat eivät puutu tilanteeseen

Arvosteletko sinä vanhempia, joiden jälkikasvu huutaa naama punaisena vanhempien tyytyessä katselemaan vieressä?

Tiukoista mielipiteistään tunnettu äitibloggari Constance Hall puolustaa nyt vanhempia, jotka eivät näennäisesti tee mitään lapsen raivotessa vierellä.

Tunnistatko tilanteen? Olet bussissa, junassa, kaupassa tai ravintolassa, kun joku paikalla olevista lapsista alkaa kirkumaan kasvot punaisina. Raivokohtaus alkaa tyhjästä, mutta jatkuu jatkumistaan – ja sinä odotat, milloin lapsen vanhempi ottaa tilanteen haltuunsa.

Yllättäen tuntuu kuitenkin siltä, että lapsen vanhempi on ainoa, jota lapsen itkupotkuraivarit eivät hetkauta millään tavalla. Itse asiassa hän tuntuu jättävän lapsensa täysin huomiotta. Arvosteletko häntä? Syytätkö häntä mielessäsi itsekkääksi? Pohditko, eikö hän ymmärrä, että tuo meteli häiritsee muita? Miten hän kehtaa jättää huutavan jälkikasvunsa muiden riesaksi?

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äitibloggari Hall haluaa kuitenkin tuoda esiin toisen näkökulman. Nainen pyytää ihmisiä ajattelemaan uudelleen suhtautumistaan sellaisia vanhempia kohtaan, "jotka vain istuvat siinä".

– Ystäväni kertoi minulle nähneensä kahvilassa äidin, jonka lapsi veti hitonmoiset raivarit, ja hänellä oli pokkaa vain istua siinä, Hall kirjoittaa.

Hän kuitenkin jatkaa ja kertoo ymmärtävänsä tuota äitiä.

– Olen lahjonut, olen anellut, olen silitellyt lasta raivokohtauksen aikana, olen työntänyt lapsen autoon, olen muistuttanut itseäni siitä, että kaikki menee hyvin, ja toistuvasti kertonut lapselleni, että rakastan häntä, että hän kohtaisi seuraukset, jos ei lopettaisi, Hall luettelee.

Hall tunnustaa, että sen lisäksi, että hänen on joskus tehnyt mieli raivota itsekin samalla tavalla, hän on todellakin myös ollut se nainen, joka on vain istunut siinä tekemättä mitään.

Hall sanoo, että kuka tahansa asiantuntija olisi asiasta samaa mieltä – että ainoa asia, jonka vastaavissa tilanteissa voi tehdä, on ei mitään.

– Aika parantaa kaikki kiukunpuuskat, hän perustelee.

"Aina paikalla"

Hall ehdottaa, ettää sen sijaan, että vanhempia arvosteltaisiin siitä, etteivät he tee mitään, heidät voitaisiin nähdä äiteinä, "jotka ovat aina paikalla", kun lapsi saa kiukkukohtauksen. Hänen mukaansa se, että on läsnä ja se, että ei tee mitään, ovat kaksi eri asiaa.

Hallin Facebook-päivitys on kerännyt kymmeniä tuhansia tykkäyksiä ja tuhansia kommentteja kiitollisilta äideiltä, jotka samaistuvat tilanteeseen.

– 95 prosenttia ajasta, se, että jätän heidät huomiotta, saa heidät lopettamaan nopeammin kuin se, että yritän puhua heille järkeä, kommentoi eräs äiti.

– Olen ollut tuossa tilanteessa kerta toisensa perään ja muut naiset ovat ärähtäneet minulle ja katsoneet tuomitsevasti, joten olen täysin samaa mieltä kanssasi, kommentoi toinen.

***

Lähde: Metro, Facebook

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja