Mainos

Saab romuttaa sata autoa: Aika tavallinen rutiini

Autotehdas Saabin lähes sataa uutta autoa odottaa romutuskohtalo. Asiasta uutisoineen Tekniikan Maailman mukaan ne romutetaan yhtä Saab 9-5 Sport Combia lukuun ottamatta, joka sijoitetaan Saabin museoon.

MTV3:n Skandinavian kirjeenvaihtaja Kari Lumikero on seurannut tiiviisti autotehdas Saabin vaiheita, ja hänen mukaan kyseinen toimenpide ei sinänsä ole mitenkään omituinen.

– Kyse ei ole mistään omituisesta päätöksestä, vaan kyseessä on aika tavallinen rutiini autotehtaissa. Nämä satakunta autoa ovat niin sanottuja esisarja-autoja, jotka on valmistettu tehtaalla, mutta samalla on testattu auton ja osien toimivuutta sekä työmetodeja, Lumikero sanoo.

Lumikeron mukaan aika yleistä on, että joko autot romutetaan tai sitten niitä myydään henkilökunnalle halvemmalla hinnalla.

– Tässä tapauksessa konkurssipesän hoitaja on päättänyt, että kaikkein yksinkertaisinta on, että autot romutetaan. Tehtaan konkurssi on jouduttanut tätä päätöstä, siellä on satakunta autoa, joista pitää päästä eroon. Kyse on myös takuuvastuista, myöhemmin ostaja voisi vaatia takuita, joita ei voida antaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.