Ryhtyisitkö seksittömään parisuhteeseen? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Onko miehiä, jotka haluaisivat seksittömän parisuhteen? Tämä kiinnostaa, koska jossain vaiheessa kaipaan varmaan kumppania, kun lapset kasvavat ja lentävät pesästä, mutta seksiin en enää ikinä ryhdy. Minulla on siihen kyllä syyni. Alkaisitko seksittömään suhteeseen?" Kyselee nimimerkki Foreveralone.

Näin miehet vastasivat

"Minun tapauksessa parisuhde ilman seksiä masentaa. Luontaista hormonituotantoa vastaan ei voi taistella, vaikka miten haluaisi olla yhdessä. Jos kumppani ei halua syystä tai toisesta seksiä, oli sitten syy mikä tahansa, se sattuu ja tuntuu pahalta."
– 38, naimisissa

"En enää ikinä, olen tällä hetkellä sellaisessa. Eiköhän noita aseksuaaleja miehiäkin tosin ole."
– 33, avoliitossa

"Voisin ryhtyä, mikäli itsetyydytys olisi suhteessa sallittua. Olen nauttinut seksistä suhteissa, mutta en koe sitä pakolliseksi. Hankalaa oli suhteessa, jossa seksi oli naiselle vaikea asia, mutta hän ei uskonut, että seksittömyys sopi minullekin. Mustasukkaisuus kaatoi suhteen, jossa molempien oli muuten hyvä olla."
– 33, parisuhteessa

"Jos kummastakin siltä tuntuu, niin toki. Jos vain toinen haluaa, niin silloin tietenkään suhde ei voisi toimia. Vaikea kuvitella, miksi ei alkaisi, mikäli se on molempien osapuolien halu. Ei seksi ole mikään pakollinen osa, jota ilman parisuhdetta ei voi muodostaa, ja varmasti kummistakin sukupuolista löytyy aseksuaaleja tai muista syistä haluttomia, jotka kuitenkin kaipaavat läheisyyttä."
– 34, avoliitossa

"Itselleni seksi on parisuhteessa hyvin tärkeä ja olennainen osa, vaikka se ei olekaan parisuhteen perimmäinen keskipiste. Minulla on hyviä naispuoleisia ystäviä, joiden kanssa minulla on täysin platoninen, seksitön ihmissuhde, ja seksittömyys on ainoa asia, joka pitää suhteemme ystävyystasolla. Jos tapaan mukavan naisen, jonka kanssa meillä synkkaa muuten oikein mukavasti, mutta intiimi kanssakäyminen puuttuu, se on minulle vain hyvää ystävyyttä. Parisuhteeseen kuuluu aina seksi, vaikka sitä olisi vähemmänkin."
– 42, sinkku

"Voisit yhtä hyvin haudata miehesi. Jos sinä olet kuollut, älä silti tapa miestäsi puutteeseen."
– 52, naimisissa

"En alkaisi seksittömään suhteeseen, sillä en ole aseksuaali, ja uskoakseni moinen suhde vaatisi vastaavaa suhtautumista seksiin myös mieheltä. Se sanottuna, esimerkiksi penetraatio ei välttämättä ole 100% pakollista. Jos kumppani olisi valmis huolehtimaan tarpeistani vaihtoehtoisin keinoin, suhdetta voisi harkita, jos muuten kaikki olisi kunnossa. Jos taas kumppania ei lainkaan kiinnosta tarpeeni, suhteella tuskin on tulevaisuutta. Pätee sekä seksiin että muuhun elämään."
– 38, sinkku​​​​​​​

Mitä itse haluaisit kysyä?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja