Aseksuaalit eivät välitä seksistä – tiesitkö näitä faktoja?

Tällaisia asioita aseksuaalit haluaisivat muiden tietävän.

Aseksuaaliksi kutsutaan ihmistä, joka tuntee vain vähän tai ei lainkaan seksuaalista vetovoimaa muita kohtaan. Aseksuaalisuus ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita seksitöntä elämää!

Buzzfeed-sivusto pyysi yhteisönsä aseksuaaleja kertomaan, millaista heidän elämänsä on. Tällaisia asioita aseksuaalit haluaisivat muiden tietävän.

 1. Osa aseksuaaleista ei pidä seksistä lainkaan, osa voi harrastaa sitä esimerkiksi ei-aseksuaalin kumppaninsa kanssa.
 2. Ihminen voi olla aseksuaali, vaikka olisi harrastanut seksiä.
 3. Yhteiskunta suhtautuu erään vastaajan mukaan seksiin "pakkomielteisesti". Siksi se, ettei halua seksiä, johtaa yksinäisyyden ja eristyneisyyden tunteisiin.
 4. Aseksuaali voi rakastua toiseen ihmiseen. Aseksuaalisuus ei ole selibaatissa elämistä.
 5. Myös aseksuaali voi pitää muita hyvännäköisinä. Seksuaalisen himon puute ei tarkoita, että aseksuaali ei kiinnostu ihmisistä.
 6. Aseksuaali voi masturboida. Hänelle seksi voi olla kuin museokierros: siitä ei saa paljon irti, mutta voihan siellä silti käydä.
 7. Erään vastaajan mukaan aseksuaalisuudesta pitäisi puhua enemmän, sillä seksiin liittyvän kiinnostuksen puute aiheuttaa ahdistusta esimerkiksi teini-iässä, kun "kaikkien" pitäisi kiinnostua seksistä.
 8. Aseksuaalisuus ei tarkoita, että ihminen pitäisi "korjata", hän on kokenut seksuaalista väkivaltaa tai että hänen hormonitoiminnassaan on jotakin vikaa.
 9. Aseksuaalisuus ei ole sairaus tai valinta.


***

7:40

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja