Ruotsissa jo satoja poliisitehtäviä uudenvuoden raketeista

Ilotulitukset tuovat niin väriloistoa kuin turvallisuusriskejä 1:39
Katso myös: Ilotulitukset tuovat niin väriloistoa kuin turvallisuusriskejä

Ruotsalaiset ovat aloittaneet uudenvuoden juhlinnan osin railakkaasti etuajassa. Poliisia ovat työllistäneet kuluneen viikon aikana jo sadat tehtävät ilotulitusraketeista, joita on ammuttu päin autoja, taloja ja jopa ihmisiä.

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo ilotulitushälytyksiä olleen eri puolilla maata. Lehden mukaan esimerkiksi Göteborgissa raketteja paukutelleet nuorisojoukot ovat leikkineet kissaa ja hiirtä poliisin kanssa.

– Kun poliisi saapuu paikalle, he pysyttelevät poissa, ja kun partio lähtee, he tulevat taas ulos piiloistaan ja jatkavat ilotulitteiden sytyttelyä, poliisin läntisen alueen lehdistöpäällikkö Caroline Karlsson kertoo lehden haastattelussa.

– Lisäksi on vakavampia tapauksia, joihin meidän on käytettävä aikaa ja resursseja.

Tilanne pahenee aattoa kohti mentäessä

Mitä lähemmäs uudenvuodenaatto tulee, sitä pahemmaksi tilanne on Aftonbladetin mukaan muuttunut. Viime yönä esimerkiksi Länsi-Götanmaan poliisi sai yli 40 hälytystä – vain viidessä tunnissa.

Frölundassa poliisi takavarikoi tulitteet 12-vuotiaalta lapselta.

– Saimme myös hälytyksen muutamasta tytöstä, jotka olivat räjäyttäneet pihalla penkin alla. Gamlestadenissa oli ryhmä nuoria, jotka viettivät koko päivän jalkapallokentällä, Karlsson toteaa.

Viime yönä poliisi hälytettiin Göteborgin Brunnsbohon. Nuoret olivat ampuneet raketteja ihmisiä, taloja ja autoja kohti.

Ilotulitteita myös varastettu

Ruotsin poliisi kehottaa aikuisia lopettamaan ilotulitteiden ostamisen lapsille ja korostaa, että on tärkeää noudattaa ilotulitteiden käyttöä koskevia lakeja ja määräyksiä.

Kuluneen viikon aikana myös useat kaupat ovat joutuneet varkauksien kohteeksi.

Aftonbladet kertoo Tranemossa sijaitsevan Fyndlagretin joutuneen hyökkäyksen kohteeksi viime yönä. Sieltä vietiin tuhansien kruunujen arvoisia ilotulitteita.

Aiemmin tällä viikolla Älmhultissa varastettiin kokonainen kontti ilotulitteita.

Lue myös:

    Uusimmat