Hyvää uutta vuotta 2020! MTV seurasi aattoillan sujumista ympäri Suomen

7:02
Silmälääkäri kertoo MTV Uutiset Livessä, millaista jälkeä ilotulitteet saavat aikaan silmään osuessaan.

Vuosikymmen on tullut päätökseen ja vuosi 2020 on virallisesti alkanut! MTV Uutiset seurasi tässä artikkelissa vuodenvaihteen juhlintaan liittyviä tapahtumia.

Klo 00.01: Tervetuloa vuoteen 2020!

Klo 23.44: Suurten kaupunkien poliisilaitoksilta kerrotaan STT:lle, että juhlinta on käynnistynyt melko rauhallisesti, vaikka ilotulitteiden väärinkäyttö on näkynyt poliisien tehtävissä. Turusta, Oulusta ja Kuopiosta poliisi kertoi, että joitain raketteja on ammuttu kohti väkijoukkoja tai käytetty muuten vaarallisesti.

Klo 23.41: Hämeenlinnan keskustassa Kaurialan koulun kyljessä ollut jätekatos oli syttynyt ilotulitteista tai sytytetty palaamaan ilotulitteilla. Palo levisi osin koulun ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen sekä keittiöön. Pelastuslaitos sammutti palon, josta se sai tiedon ennen puoli kymmentä. 

Klo 23.01: Omakotitalon parvekkeelle lentänyt ilotulite sytytti parvekkeella ollutta irtaimistoa palamaan Porissa, minkä seurauksena omakotitalo syttyi tuleen. Pelastuslaitos sammutti tulipalon ja suorittaa jälkiraivausta.

Klo 22.45: Helsinki järjestää uudenvuodenjuhlan Kansalaistorilla. Juuri alkaneessa konsertissa esiintyy suomalaisia tähtiartisteja.

Klo 21.53: Poliisille on Itä-Suomessa ilmoitettu tähän mennessä 15 ilotulitteisiin liittyvää tehtävää kello 18 jälkeen. Vakavimmilta vammoilta on tämän hetken tiedon mukaan vältytty, poliisi tviittaa.

Klo 20.45: Helsingin keskustassa on poliisin mukaan liikennekatkoksia pitkin iltaa ja yötä. Helsingin poliisi muistuttaa Twitterissä suojalaseista ja kavereista huolehtimisesta.

Klo 20.37: Miten on toimittava silloin, jos ilotulite ei räjähdäkään? Tässä jutussa ohjeet, kuinka silmät voi suojata vaaratilanteessa.

Klo 20.20: Itä-Suomen poliisi raportoi Twitterissä "vilkkaasta alkuillasta" Itä-Suomessa. Kymmeniin tehtäviin on lukeutunut vaarallista ilotulitteiden käsittelyä sekä perheväkivaltaa.

Klo 19.50: Tässä vaiheessa iltaa voidaan katsoa jo hieman tulevaan. Uusi vuosikymmen käynnistyy lauhtuvassa säässä, ja osassa maassa saadaan vettä kaikissa olomuodoissa.

Klo 18.15:  Vaasan hätäkeskus tiedottaa, että Luodossa edellisiltana palaneen omakotitalon rakenteista nouseva savu aiheutti hälytyksen uudenvuodenaattoiltana.

Talon rakenteisiin jäänyt pieni kytö aiheutti pienen palonalun. Hätäkeskuksen mukaan se saatiin nopeasti sammumaan eikä palo levinnyt.

Klo 18: Rakettien paukuttelu on alkanut! Ilotulitteita saa ampua kello 18-02.

Klo 17.50: Lapset ihastelivat ilotulitusnäytöstä ja musiikkiesitystä Helsingin Kansalaistorilla. 

Klo 16.43 Rajavartiolaitos muistuttaa, että turhaan ammuttu hätäraketti tietää ampujalle paljon maksettavaa. Hätäraketti voi rannikon läheisyydessä tai merialueella merkittävää haittaa pelastustoimelle, kun tarpeettoman hätäraketti tuo paikalle turhaan partioveneitä ja helikoptereita.

Klo 15.37 Uusivuosi teettää paljon töitä silmälääkäreillä. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on varautunut aattoiltaan ylimääräisellä miehityksellä. 

– Iltaan on varauduttu muun muassa sillä lailla, että päivystäjällä on hammasharja, jolla voi harjata ruudin sirut pois ihosta, jotta ne eivät jätä pysyvää tatuointia, sanoo silmätautien erikoislääkäri Tero Kivelä sairaanhoitopiiristä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja