Mainos

Ruotsinsuomalaiset pettyivät Ruotsin hallitukseen

Ruotsinsuomalaisten valtuuskunta on pettynyt Ruotsin hallituksen vähemmistöpolitiikkaan. Pettymystä tuuletettiin valtuuskunnan vuosittaisessa täysistunnossa Tukholmassa.

-Uuden hallituksen vähemmistöpolitiikka on pettymys. Hallitus on ollut hidas ja saamaton, ja siltä puuttuu konkreettisia vähemmistöpoliittisia esityksiä, valtuuskunnan puheenjohtaja Markku Peura arvioi. Hän tuskaili myös, että porvarihallituksen ministereiden puheille pääseminen on vähintään yhtä hankalaa kuin aiempien demariministereiden.

Peura löysi kuitenkin muutamia valopilkkuja hallituksen toimista. Ensimmäinen on hallituksen esitys, että kuntien on järjestettävä suomen ja muiden kansallisten vähemmistökielten opetusta, jos yksikin oppilas sitä vaatii.

-Tätä valtuuskunta on ajanut vuosikaudet, joten voimme kirjata tämän voitoksemme, Peura jatkoi ja nosti toiseksi valopilkuksi ehdotuksen Ruotsin uuden kielilaiksi. Siinä mainitaan ruotsin kielen rinnalla myös viisi vähemmistökieltä.

Ruotsinsuomalaisten valtuuskunta on Ruotsissa toimivien suomalaisjärjestöjen, seurojen, yhteisöjen, verkostojen ja Ruotsin kirkon suomenkielisen työn yhteenliittymä. Valtuuskunnan tehtävänä on vahvistaa suomenkielisen vähemmistön asemaa Ruotsissa. Tänään valtuuskunta hyväksyi uudeksi jäsenekseen Ruotsinsuomalaisen kulttuuriyhdistyksen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.