Ruotsin tähtihiihtäjän Frida Karlssonin kunto huolestuttaa jälleen – "Terveyden on mentävä kaiken edelle"

Ruotsin 22-vuotiaan tähtihiihtäjän Frida Karlssonin kunto kauden alla on herättänyt huolenaiheita urheilijan leirissä.

Karlssonin piti harjoitella tulevaa hiihtokautta varten Norjassa torstaina hiihdettävässä rullahiihtokilpailussa, mutta nykyinen rasitustila pakotti nuoren hiihtäjän sivuun. Odotetussa 55 kilometrin kilpailussa olisi ollut vastassa muun muassa Marit Björgen.

Karlsson teki ratkaisunsa keskiviikkoiltana.

– Olen tuntenut oloni ryytyneeksi ja ylirasittuneeksi viime aikoina. Keskusteltuani lääkäreiden, valmentajieni ja äitini kanssa tein päätöksen, että on parasta vetäytyä kisasta. Nyt terveyden on mentävä kaiken edelle, ja vaikka se tuntuu surulliselta, päätös on viisas, Karlsson totesi Aftonbladetin mukaan.

Ruotsin hiihtomaajoukkueen lääkärin Per Anderssonin mukaan Karlsson tarvitsi lepoa myös fysiologisten testien perusteella.

– Viime viikkoina Frida ei ole reagoinut harjoitteluun odotetulla tavalla. Fysiologiset testit, joita olemme tehneet, osoittavat, että Frida on todella rasittunut ja tarvitsee palautumista. Aiempien kokemusten perusteella edellisiltä vuosilta olemme päättäneet panostaa palautumiseen, Andersson summasi lehdistötiedotteessa.

Karlsson on nuorella urallaan kärsinyt ylirasituksesta aiemminkin ja on joutunut olemaan sen vuoksi pitkiä jaksoja poissa kilpailuista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja