Ruotsin naisten jääkiekkoliigan "suomalaisjoukkue" murskasi sarjan yleisöennätyksen – ainoastaan yksi Mestis-seura yltänyt korkeampaan keskiarvoon

Jääkiekon SDHL:n yleisöennätys rikottiin murskaavalla tavalla perjantai-iltana, kun Luleå ja AIK kohtasivat. 6300 katsojaa vetävä Coop Norrbotten Arena täyttyi äärimmilleen, kun ottelua oli tullut seuraamaan 6220 katsojaa. Ottelu päättyi Luleån 4-1 voittoon.

Edellinen ennätys ylittyi reilulla tuhannella katsojalla. Sarja on kasvattanut yleisöennätystään vuoden sisään useammalla tuhannella katsojalla.

– Se oli aivan sairasta, olen aivan sanaton. Aivan älytön kokemus, sitä ei itse pystynyt käsittämään todeksi, Luleå-vahti Sara Grahn sanoi ottelun jälkeen.

Luleån tämän kauden yleisökeskiarvo on yhdeksässä ottelussa 1189 katsojaa, joka vetää vertoja kotimaisen kiekon Mestiksen yleisömäärille. Mestiksessä ainoastaan RoKi yltää korkeampaan keskiarvoon. Rovaniemeläisten lukema on 1395 katsojaa. 

Kotimaisessa Naisten Liigassa jäädään todella kauaksi Luleån lukemista. TPS:n yhteen laskettu katsojaluku on lähes sama kuin Luleån katsojamäärä yhdessä ottelussa.

Toinen pääsarjan seura HV71 tavoittelee yleisöennätyksen kohentamista jo seuraavan viikon lauantaina, kun se kohtaa SDE:n. HV71 kutsuu ottelua "Rekordmatcheniksi" (ennätysottelu), ja se aikoo juhlia samalla naisten joukkueen kymmenvuotista taivalta.

Luleåta voidaan kutsua todelliseksi suomalaisjoukkueeksi, sillä sen riveissä kiekkoilee peräti kuusi suomalaista. Noora Tulus, Michelle Karvinen, Petra Nieminen, Ronja Savolainen, Christa Alanko ja Jenni Hiirikoski edustavat seuraa. 

Hiirikoski iski ottelussa 1+1 tehopisteet, Tulus ja Alanko ylsivät syöttöpisteisiin. 

Lue myös:

    Uusimmat