Mainos

Ruotsin hovi tyrmää huhut Victorian häistä

Ulkoministeriön lehdistöpäällikön mukaan lisämääräraha on ihan normaali asia ja että sellaista oli haettu jo vuosi sitten.

Kruununprinsessa Victorian häitä kärsimättömänä odotteleva Ruotsi kohahti tänään toiveikkaasti. Syynä oli iltapäivälehti Expressenin esiin kaivama tieto, että Ruotsin ulkoministeriön tiedotusosasto on hakenut määrärahoja kuninkaallisten häitten valmisteluun.

Mutta jälleen kerran hovi tyrmäsi hääpuheet siihen paikkaan.

- Juuri nyt ei ole minkäänlaisia hääsuunnitelmia, hovin lehdistöpäällikkö Nina Eldh totesi uutistoimisto TT:lle ja tyrmäsi toiveet kruununprinsessa Victorian ja Daniel Westlingin pikaisista häistä.

Expressen-lehti julkaisi tänään ykkösuutisenaan löytämänsä asiakirjan, joka paljastaa, että Ruotsin ulkoministeriön tiedotusosasto on hakenut ensi vuodelle lisämäärärahoja perusteluilla "valmius kuninkaallisiin häihin". Tämä oli lehden mielestä varma merkki häitten tulosta, koska tällaista määrärahaa ei ole koskaan ennen haettu.

Ulkoministeriön lehdistöpäällikkö Cecilia Julin sanoi tänään, että lisämääräraha on ihan normaali asia ja että sellaista oli haettu jo vuosi sitten, mutta silloin enemmän peitellyin sanankääntein

Victoria ja Daniel seurustelleet viisi vuotta

- Kun maassa on kolme naimaiässä olevaa kuninkaallista, se on otettava huomioon suunnitellussa, Julin jatkoi.

Kuningas Kaarle XVI Kustaan ja kuningatar Silvian satuhäistä on kulunut jo 31 pitkää vuotta, joten ei ole ihme jos Ruotsissa seurataan tarkoin kaikkea, joka voisi olla pieninkin vinkki kuninkaallisten häitten lähestymisestä.

Kun hallitus syyskuun lopulla esitteli uuden tulo ja menoarvionsa, pantiin häitä odottelevassa Ruotsissa tarkoin merkille, että hoville oli esitetty 10 miljoonan kruunun (1,1 miljoonaa euron) lisämäärärahaa. Tätä perusteltiin kruununprinsessa Victorian kasvavilla julkisilla edustustehtävillä.

Kuninkaallisten satuhäitten loistoa rakastaville tämä oli jälleen yksi vahvistus sille, että Victoria, 30, ja kuntosaliyrittäjä Daniel Westling, 34, pian saavat toisensa. Pari on seurustellut vuodesta 2002.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.