Ruotsin hiihtotähti puhuu avoimesti peloistaan – "En ole koskaan aikaisemmin kokenut tällaista"

Koronaviruspandemia on saanut ihmiset ympäri maailman varuilleen. Myös urheilijat ovat joutuneet olemaan erityisen tarkkana terveydestään. Ruotsin hiihtotähti Charlotte Kalla myöntää pelkäävänsä läheistensä puolesta.

Maailmalla vilkkaasti levinnyt koronaviruspandemia keskeytti urheilumaailman täysin reilu kolme kuukautta sitten. Sittemmin tilanne on hiljalleen rauhoittunut, mutta uhka toisesta aallosta on vielä olemassa.

Ruotsissa tilanne on ollut paha, sillä maan hallitus ja viranomaiset eivät tehneet juurikaan suuria rajoituksia pandemian hillitsemiseksi. Ruotsin maastohiihtotähti Charlotte Kalla on seurannut maailman uutisia huolestuneena viime kuukausien aikana.

– On hälyttävää seurata maailman kehitystä. En ole koskaan aikaisemmin kokenut tällaista tilannetta. Kaikki ovat tämän haasteen edessä samaan aikaan. Emme tiedä, kuinka kauan se kestää. Se on kamalaa heille, joihin tämä vaikuttaa fyysisesti, mutta myös heille, jotka ovat joutuneet esimerkiksi työttömäksi, Kalla toteaa Expressenin mukaan.

Kalla on pystynyt kuitenkin harjoittelemaan normaalisti viime aikoina, vaikka tilanne maailmalla onkin ollut epävarma. Kalla ja hänen läheisensä ovat säästyneet tartunnalta.

– Olen iloinen ja kiitollinen, ettei kukaan rakkaistani ole sairastunut. Kaikki, jotka kuuluvat riskiryhmään, joutuvat sietämään pelkoa päivittäin. Se on epämiellyttävää, Kalla kertoo.

Kalla myöntää pelkäävänsä, että hän tartuttaa hänen ystävänsä ja läheisensä, vaikka ruotsalaistykki onkin pysynyt terveenä.

– Ajattelen yhä enemmän ystäviäni, jotka eivät harrasta urheilua. En halua aiheuttaa mitään harmia heille. Minusta on tullut valppaampi ja kysyn heiltä kahdesti, jos he haluavat lounaalle kanssani. Pelkään heidän puolestaan. He ovat kunnioittaneet minua vuosia, ja nyt minun on otettava se huomioon heidän parhaakseen, Kalla toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat