Ruotsin akkutehtaalta tullut Suomeen ainakin 6 virusmuunnostartunta – yhteensä Skellefteåsta peräisin olevia koronatartuntoja noin 30 eri puolilla Suomea

Tornion näytteenottopisteellä on todettu liki 10 koronatartuntaa – ovat peräisin akkutehtaalta Pohjois-Ruotsista 3:26
MTV Uutiset Live kysyi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiristä arviot ruotsalaisen akkutehtaan suomalaistyöntekijöiden tilanteesta

Ruotsin Skellefteåsta Northvoltin akkutehdastyömaalta Suomeen tulleiden koronan brittimuunnostapausten määrä kasvaa. Nyt tartuntoja on jo kuusi, kun aiemmin tänään niitä tiedettiin olevan yksi.  

Tartunnoista neljä on todettu Keski-Pohjanmaalla, kertoo Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten infektioylilääkäri Marko Rahkonen

Lapissa puolestaan on todettu kaksi ryppääseen liittyvää muunnostartuntaa, kertoo Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas.

Yhteensä Suomessa on Broaksen tietojen mukaan todettu tähän mennessä kolmisenkymmentä ryppääseen liittyvää koronatartuntaa.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri kertoo, että kahdessa tammikuun lopulla otetussa koronanäytteessä on todettu virusmuunnosta. Tartunnan saaneet asuvat Keski-Pohjanmaalla ja Ruotsin Norrbottenissa.

Todettujen tartuntojen määrä on kasvanut nopeasti. Maanantaihin mennessä Suomessa oli todettu ainakin 16 koronavirustartuntaa, jotka liittyvät Northvoltin tehtaan tautiryppääseen, kertoi tuolloin Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila.

Taskilan mukaan koronatartuntoja on todettu Länsi-Pohjan lisäksi ainakin Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä. Lisäksi altistuneita on ainakin Päijät-Hämeessä ja Pohjanmaalla.

Tehtaalla yli 200 suomalaista työntekijää

Ruotsalaistehtaalla työskentelee noin 200–300 suomalaista työntekijää.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa oli eiliseen mennessä todettu yhteensä 243 muunnosvirustapausta, joista 225 oli brittimuunnosta ja 18 eteläafrikkalaista muunnosta.

Virusmuunnosten on havaittu tarttuvan eteenpäin aiempaa herkemmin.

Juttua päivitetty muunnostartuntojen määrän osalta klo 14.43.

Lue myös:

    Uusimmat