Suomessa todettu 143 uutta koronatartuntaa ja perjantain jälkeen kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Kotona tehtävät koronan kotitestit saapuvat pian kauppoihin – toimittaja testasi, millaisista testeistä on kyse 5:01
Katso yllä oleva video: Kotona tehtävät koronan kotitestit saapuvat pian kauppoihin – toimittaja testasi, millaisista testeistä on kyse!

Suomessa on raportoitu 143 uutta koronavirustartuntaa ja perjantain jälkeen on todettu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Eilen uusia tartuntoja raportoitiin 162 ja lauantaina 229.

Yhteensä tartuntoja on Suomessa todettu nyt 88 866.

Pandemian alusta lähtien Suomessa on ilmoitettu yhteensä 924 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemaa.

Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 2  853, mikä on 867 vähemmän kuin sitä edeltävien kahden viikon aikana. Viimeisen viikon aikana tartuntoja on kuitenkin todettu reilut sata enemmän kuin edellisellä viikolla.

THL kertoo myöhemmin tänään tietoja koronarokotusten etenemisestä.

Perjantaina koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa oli 121 ihmistä, joista tehohoidossa 26. Tehohoitopotilaiden määrä on laskenut perjantaista kahdella. Yhteensä koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut perjantain jälkeen kahdellatoista.

Pohjois-Ruotsin tilanne heijastuu Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiriin

Länsipohjan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jyri J. Taskila korostaa sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan testaamisen merkitystä, kun Ruotsin Norrbottenin läänin ja rajakuntien tautitilanne on jälleen huonontunut.

Taskilan mukaan Länsi-Pohjan tartunnanjäljityksessä näkyvät Ruotsin Suomesta poikkeavat karanteenikäytännöt.

Suomessa altistuneet määrätään aina 14 vuorokauden karanteeniin, kun taas Ruotsissa altistunut voi jatkaa useissa tapauksissa työntekoa siihen saakka, että saa oireita.

Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaisesti kaikki Suomeen ilman koronatodistusta saapuvat ohjataan vapaaehtoiseen terveystarkastukseen ja koronatestiin.

Tästä kieltäytyminen johtaa tartuntatautilääkärin arvioon, jonka jälkeen tartuntatautilääkäri laatii määräyksen pakolliseen terveystarkastukseen ja koronatestiin.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettiin viime viikolla 13 koronatartuntaa, joista kuusi on peräisin Ruotsista, kertoo sairaanhoitopiiri tiedotteessaan.

Länsi-Pohjan ilmaantuvuusluku on 50,3, eli esimerkiksi Päijät-Hämeessä (lähes 109) ja Varsinais-Suomessa (yli 96) luvut ovat huomattavasti korkeammat.

Etelä-Suomen ulkopuolella Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri erottuu muita korkeammalla ilmaantuvuusluvulla.

Lue myös:

    Uusimmat