Koronarypäs levisi Ruotsin akkutehtaalta Tornioon – useita tartuntoja länsirajan mittauspisteellä

Pohjois-Ruotsissa sijaitsevalta Skellefteån akkutehtaalta on löytynyt koronamuunnosta – Suomeen palanneita työntekijöitä kehotetaan testiin 2:46
Pohjois-Ruotsissa sijaitsevalta Skellefteån akkutehtaalta on löytynyt koronamuunnosta – Suomeen palanneita työntekijöitä kehotetaan testiin.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä Tornion näytteenottopisteessä länsirajalla on viimeisen kahden vuorokauden aikana todettu vajaa 10 koronavirustapausta, kertoo sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jyri J. Taskila.

Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan tartuntojen arvellaan olevan peräisin Northvoltin tehtaalta, Skellefteåsta Ruotsista. MTV Uutiset kertoi eilen, että tehtaalla on havaittu parikymmentä brittimuunnostartuntaa ja että Suomeen palanneita työntekijöitä on patisteltu koronatestiin. 

Toistaiseksi ei ole varmaa, onko Tornion tartunnoissa kyse herkemmin tarttuvasta brittimuunnoksesta. Sairaanhoitopiirin mukaan varmistus tähän saadaan ensi viikolla.

Työntekijöiden mukaan ainakin yksi tehtaan tuotantoyksikkö on lukuisten koronavirustapausten vuoksi suljettu ja työntekijöitä on palaamassa Suomeen ja kotipaikkakunnilleen. 

Sairaanhoitopiiri kehottaa, että tehtaalla tai länsirajalla negatiivisen näytteen antaneiden olisi syytä hakeutua uudelleen koronavirustestiin 72 tunnin kuluttua antamastaan negatiivisesta testistä.

– Testiin menoa ja testivastausta odotellessa on oltava omaehtoisessa karanteenissa ja vältettävä kaikkia kontakteja toiseen ihmisiin, tiedotteessa jatketaan.

Lue myös:

    Uusimmat