Ruotsidemokraattien johtaja vaatii Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnellin eroa – "Hän on epäonnistumisen symboli"

6:12
Videolla MTV Uutisten entinen Ruotsin-kirjeenvaihtaja Kari Lumikero kertoo, että myös Ruotsissa pelätään koronavirustartuntoja.

Ruotsissa on noussut näkyvästi esiin ruotsidemokraattien puheenjohtajan Jimmie Åkessonin vaatimus valtionepidemiologi Anders Tegnellin erosta.

Åkesson esitti vaatimuksensa Dagens Nyheterin debattiartikkelissa, jossa hän ryöpyttää Ruotsin valitsemaa koronastrategiaa täydellisen epäonnistuneeksi.

Hänen mukaansa Tegnell on epäonnistumisten symboli.
Tegnellin rooli on ollut keskeinen Ruotsissa ja kansainvälisesti maan koronastrategian esittelijänä.

Osansa Åkessonin arvostelusta saavat Ruotsin hallitus ja kansanterveysviranomainen. Åkesson vaatii hallitusta ottamaan suuremman vastuun sen sijaan, että se piilottelee varjoissa maan kansanterveysviranomaisen takana.

Åkesson myöntää Dagens Nyheterin haastattelussa myös, että Tegnellillä ja kansanterveysviranomaisella on suuri luottamus kansan keskuudessa, mikä heijastuu myös puolueisiin, myös hänen omaansa. Hän ei uskokaan, että Tegnellin erovaatimukselle löytyisi tukea.

Sosiaaliministeri: Strategiaa korjataan tarvittaessa

Sosiaaliministeri Lena Hallengren puolustaa uutistoimisto TT:lle antamassaan kirjallisessa lausunnossa hallituksen koronatoimia. Paljon on tehty, kuten vähennetty matkustusta ja kielletty suuret tapahtumat.

Hallitus on Hallengrenin mukaan tehnyt päätöksensä kulloisenkin hetken tiedon valossa ja aikoo toimia niin vastakin.

– Emme aio antaa arvostelun pelon lamata päätöksentekoa tässä kriisissä ja tarvittaessa korjaamme strategiaamme, sosiaalidemokraatteihin kuuluva Hallengren kommentoi.

Ruotsissa oli eiliseen mennessä todettu lähes 43 900 koronatartuntaa, kertoi yleisradioyhtiö SVT uutisissaan.

Virukseen liittyviä kuolemia oli rekisteröity 4 656, mikä on Worldometer-sivuston mukaan 461 kuolemaa miljoonaa asukasta kohti.

Ruotsin monista muista maista poikkeava koronastrategia on saanut myös kansainvälistä huomiota.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja