Ruotsalaispakki kehui SM-liigaa ja ihasteli MM-huumaa – kuittasi valmentajan kielitaidosta

3:25
Videolla MTV Urheilu mukana Porin Ässien vierasmatkalla.

Porin Ässien ruotsalaispuolustaja Jakob Stenqvist arvioi ruotsalaismedian laajassa haastattelussa muun muassa SM-liigan tasoa.

Jakob Stenqvist, 22, tuli 2019 Allsveskanin Björklövenistä suomalaisyleisölle tuntemattomana puolustajana SM-liigaan ja Porin Ässiin. Hän on ottanut kahden kauden aikana tukevan jalansijan porilaisten puolustuksessa.

Stenqvist kertoi Hockeysverigen haastattelussa ajatuksiaan suomalaisesta jääkiekosta. Arvio oli kokonaisuutena hyvin positiivinen. 

Hän kehui muun muassa SM-liigan tasoa, kannattajia ja jääkiekon isoa merkitystä Suomessa.

– Olin Suomessa, kun he voittivat maailmanmestaruuden. Se oli kaaosta. Se on isoin asia, joka voi tapahtua heille, hän sanoi ja muistutti, ettei Ruotsissa maailmanmestaruuden voittaminen ole ollut yhtä valtava tapahtuma. 

"Suomessa hauskempaa pelata"

Puolustaja otti esille kuitenkin kulttuurierot. Stenqvist sanoi, että viikkorytmiin totuttelu otti aikansa, koska Suomessa pelataan Ruotsia enemmän perjantaisin ja lauantaisin. 

Suomessa valmentajat käskevät enemmän suoraan, kun Ruotsissa on tapana keskustella ja kysyä pelaajien mielipidettä. 

– Eikä valmentaja puhu kovin hyvää englantia, hän sanoi ja viittasi Ässien päävalmentajaan Ari-Pekka Seliniin

Stenqvist on Dallas Starsin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2016, mutta NHL-sopimusta ei ole ainakaan vielä tullut. Hänen sopimuksensa Ässien kanssa jatkuu ensi kaudellakin. 

– Allsveskan on hyvä ja alivarvostettu sarja, mutta mielestäni Suomessa on hauskempaa pelata. SM-liigassa saa enemmän irti luovuudesta.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja