Tähtivahti valitsi Ässät – tämän syyn takia pelaa mieluummin Suomessa kuin Ruotsissa

Ässien tähtivahti Niklas Rubinilta isoja sanoja kapteeni Jesse Joensuun merkityksestä 0:55
Ässien tähtivahti Niklas Rubinilta isoja sanoja kapteeni Jesse Joensuun merkityksestä.

Niklas Rubin nousi viime keväänä SM-liigan kuumimmaksi maalivahdiksi, kun hän johdatti torjunnoillaan Porin Ässät puolivälieriin. Rubinille olisi huippuotteiden jälkeen löytynyt ottajia muualta, mutta mies valitsi jäädä Poriin myös täksi kaudeksi.

– Tunsin jo viime vuonna, että minut todella halutaan tänne. Kun piti päättää, tämä tuntui erittäin hyvältä paikalta. On ollut hauskaa, ja kun muu elämä sujuu, se auttaa myös pelaamista, Rubin taustoittaa päätöstään.

Ruotsalainen Rubin pelasi ennen Suomeen tuloaan reilut kolme kautta Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla, ensin Luulajassa ja sen jälkeen Frölundassa. Peli on erilaista Liigassa kuin SHL:ssä.

– Isoin ero on kaukalon koossa. Täällä se on pienempi, mikä tekee pelistä erilaista. Tykkään enemmän tästä. Maalivahdin näkökulmasta tapahtuu enemmän, kun kaukalo on pienempi.

Viime vuonna Porissa päästiin taas nauttimaan playoff-kiekosta monen vuoden tauon jälkeen. Viimeksi Ässät on pelannut pudotuspeleissä kaudella 2017-2018. Se näkyi keväällä katsomossa, kun kannattajat innostuivat pitämään meteliä lehtereillä.

– Yleisö ja tunnelma on yksi parhaista, joita olen kokenut. Kun saadaan pieni lato täyteen, on siellä mahtava pelata. Huikea tunnelma. Ihoni menee kananlihalle, kun vain mietin viime kevättä, Rubin muistelee.

Rubin oli varsinkin keväällä ilmiömäisessä vireessä. Kiekot tarttuivat räpylään runkosarjassa 92,2 prosentin tehokkuudella. 

Teen parhaani, jotta saan pelattua samalla tasolla kuin viime vuonna. Haluan olla sellainen maalivahti, joka pystyy voittamaan otteluita. Haluan olla liigan parhaita maalivahteja, Rubin linjaa.

27-vuotias ruotsalainen antaa kehuja porilaisyleisön lisäksi myös joukkueensa kapteenille Jesse Joensuulle.

Hän oli varmasti meidän tärkein pelaajamme pukukopissa viime vuonna, Rubin aloittaa.

Katso Rubinin kaikki kommentit Jesse Joensuusta pääkuvan videolta.

Tänä vuonna Ässien päävalmentajaksi vaihtui 38-vuotias Jere Härkälä. Rubin on vaikuttunut valmennuksesta tähän mennessä. Tavoitteista ei olla vielä puhuttu, mutta Rubinin mukaan viime kauden temppu halutaan toistaa.

– Haluamme päästä pudotuspeleihin, tähtimaalivahti kertoo.

SM-liiga alkaa syyskuun 12. päivä. Liigan kamppailut ovat katsottavissa C Moresta.

Lue myös:

    Uusimmat