Jatkosopimuksen SM-liigaan tehnyt nuorten kultaleijona kuvailee itseään "ruipeloksi" – vapaa-ajanvietosta erikoinen paljastus

Jääkiekon SM-liigaseuraRauman Lukko on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Linus Nymanin kanssa. 

Viime kaudella 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut Nyman, 20, pelaa toista kauttaan SM-liigassa. Hän on ottanut isoja kehitysaskeleita ja tehnyt 36 ottelussa 18 pistettä. 

Työ on kuitenkin pahasti kesken. Nyman on taitava pelaaja, mutta pienikokoisena hänellä on vielä paljon hommia edessä voimatasojen nostamiseksi. 

– Vähän ruipelo vielä olen, mutta mua on autettu ja autetaan tämänkin asian kanssa, hän sanoi Lukon tiedotteessa ja nosti esiin erityisesti valmentaja Jarkko Kauvosaaren roolin. 

"Hänestä tulee tähtilaituri"

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt painotti, että fyysinen kehitys on pitkä prosessi. 

– Eihän Linuksella ole ikinä ongelmaa pelata loistavaa lätkää, kun on aikaa ja tilaa. Kehityskohteet ovat kamppailuvalmiuden nostamisessa, Sahlstedt sanoi. 

– Nyman tulee olemaan jonain päivänä liigassa tähtilaituri. Olen aika varmakin siitä. Kunhan vaan saa lisää voimaa varteensa.

Ulkojäillä kavereiden kanssa

Nyman on helsinkiläislähtöinen pelaaja, joka on saanut kiekko-oppinsa Jokereissa. Ennen Raumalle tuloa hän pelasi kaksi kautta OHL:ssä Kingston Frontenacsin joukkueessa. 

Nyman sanoi, että hän on viihtynyt "ihan hyvin" pienessä kaupungissa. 

– Käymme yhdessä lounaalla, välillä elokuvissa ja nyt talvella ulkojäillä pystyy käymään vapaapäivinä. Mitä nyt muutkin nuoret tekevät, hän kertoi vapaa-ajastaan. 

Luonnonjäitä länsirannikolla ei tänä talvena ole juurikaan ollut, mutta ulkona luistelu onnistuu Raumalla Raumanmeren tekojäällä. 

Lue myös:

    Uusimmat