Mainos

Ruotsalaiskriitikot pettyivät uusimpaan Kaurismäkeen

Tukholman elokuvakriitikoiden mielestä Laitakaupungin valot on edeltäjäänsä tyhjempi elokuva, jossa leijuu ikuinen yö. Dagens Nyheter täräyttää, että Kaurismäki on "sammuttanut valot koko Suomesta".

Aki Kaurismäen elokuva Laitakaupungin valot on tänään saanut ensi-iltansa Ruotsissa. Tukholman lehtien elokuva-arvostelijat moittivat sitä ohuemmaksi kuin Kaurismäen edellistä ohjausta Mies vailla menneisyyttä.

- Jos tämä on elokuva Suomesta, niin Aki Kaurismäki on sammuttanut valot koko maasta, kiteytti Dagens Nyheter-lehden kriitikko Johan Croneman.

- Mestarillisen Mies ilman menneisyyttä -elokuvan jälkeen tämä tuntuu Kaurismäen Suomi-trilogian huonoimmalta lenkiltä. Tämä ei ole huono, mutta katsomosta tulin tyhjänä ulos, Stockholm City-lehden Henric Tiselius totesi.

- Laitakaupungin valot ei ole yhtä runollinen ja humoristinen kuin Kaurismäen kaksi edellistä kuvaa. Tässä leijuu ikuinen yö, eikä yövartija Koistisen yksinäinen henkilö oikein koskaan kosketa. Silti ei voi olla ihailematta johdonmukaisuutta, millä Kaurismäki kuvaa rakastamaansa ja vihaamansa Suomea, Jeanette Gentele arvioi Svenska Dagbladet-lehdessä.

Laitakaupungin valot pyörii Ruotsissa nimellä Ljus i skymmingen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.