Mainos

Ruotsalaiset tutkivat Palme-murhan kytköksiä Etelä-Afrikkaan

Olof Palmen murhaa tutkivat ruotsalaisviranomaiset eivät aio rynnistää Etelä-Afrikkaan tutkimaan uusimpia väitteitä, joiden mukaan maan rotusortoajan agentit olisivat syyllistyneet pääministerin murhaan vuonna 1986. Toinen nimeltä mainituista syytetyistä, entinen rhodesialaissotilas Anthony White, kiisti tänään kaikki syytökset.

Murhatutkimuksiin osallistuva valtakunnansyyttäjä Jan Danielsson sanoi tänään, että tutkijat käyvät parhaillaan läpi kaikkia viime päivinä esiin tulleita uusia tietoja.
-Kaiken materiaalin tutkiminen vie oman aikansa, eikä meillä ole tässä vaiheessa suurempaa kiirettä, Danielsson sanoi.
Hän lisäsi suhtautuvansa tietyllä varauksella eteläisestä Afrikasta tulleisiin uusiin paljastuksiin.
-Tiedot ovat sen kaltaisia, ettemme tässä vaiheessa voi päätellä, ovatko ne tosia. Kaiken lisäksi tiedot muuttuvat kaiken aikaa, hän sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Danielsson sanoi lisäksi, etteivät ruotsalaistutkijat ole vielä päättäneet, pyydetäänkö Etelä-Afrikan viranomaisilta virka-apua tutkimuksissa.
-Asiasta päätetään vasta siinä vaiheessa, kun kaikki materiaali on käyty läpi, hän totesi.

White kiisti syytökset

Paljastuksia Palme-murhan kytköksistä Etelä-Afrikkaan alkoi tulla torstaina, jolloin eteläafrikkalainen poliisi Eugene de Kock sanoi oikeudessa eteläafrikkalaisen huippuagentin Craig Williamsonin osallistuneen murhaan. Lauantaina entinen murharyhmän johtaja Dirk Coetzee ilmoitti, että entinen valkoisen Rhodesian sotilas Anthony White ampui Palmen.

Uutistoimisto AFP:n puhelimitse tavoittama White kiisti tänään häneen kohdistuneen syytöksen.
-Syytökset ovat täysin perättömiä. Olisin vähemmän järkyttynyt, jos minut olisi heitetty jääkylmään veteen, nykyisin Mosambikissa asuva White sanoi.
Hän ei osannut arvailla syitä Coetzeen esittämiin syytteisiin. White kiisti myös tuntevansa Coetzeen ja sanoi, ettei hänellä ole ollut mitään yhteyksiä Etelä-Afrikan salaiseen poliisiin.
(STT-TT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.