Ruotsalainen Koenigsegg paljasti seuraavan hyperautonsa, huippunopeus lähes 500 km/h – mitä pidät sen erikoisesta nimestä?

0:52
Volvon sisarmerkki Polestar esitteli ensimmäisen sähköautonsa.

Ruotsalainen hyperautovalmistaja on paljastanut radoille suunnatun, mutta silti katulaillisen Agera RS:n manttelinperijän. Auto on nimeltään Jesko.

Koenigsegg Jesko on saanut erikoiselta kuulostavan nimensä yhtiön perustajan ja toimitusjohtajan Christian von Koenigseggin isältä Jesko von Koenigseggiltä.

80-vuotias Jesko oli saapunut Geneven autonäyttelyyn yhdessä vaimonsa Britan kanssa seuraamaan, kuinka hänen nimeään kantava auto paljastettiin autonäyttelyn yleisölle.

Koenigsegg Jesko kätkee sisuksiinsa kaksoisahdetun viisilitraisen V8:n, joka tuottaa tavallisellakin bensiinillä 1 280 hevosvoimaa, mutta E85-biopolttoaineella jopa 1 600 hevosvoimaa. Huippunopeus on valmistajan mukaan yli 480 kilometriä tunnissa.

– Jesko perii Agera RS:n viitan äärimmäisenä katulaillisena mega-autona, joka on suunniteltu tarjoamaan optimaalista suorituskykyä rataolosuhteissa, Koenigseggin tiedotteessa todetaan.

Lähde: Koenigsegg

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.