Mainos

Ruotsalainen Koenigsegg paljasti seuraavan hyperautonsa, huippunopeus lähes 500 km/h – mitä pidät sen erikoisesta nimestä?

0:52
Volvon sisarmerkki Polestar esitteli ensimmäisen sähköautonsa.

Ruotsalainen hyperautovalmistaja on paljastanut radoille suunnatun, mutta silti katulaillisen Agera RS:n manttelinperijän. Auto on nimeltään Jesko.

Koenigsegg Jesko on saanut erikoiselta kuulostavan nimensä yhtiön perustajan ja toimitusjohtajan Christian von Koenigseggin isältä Jesko von Koenigseggiltä.

80-vuotias Jesko oli saapunut Geneven autonäyttelyyn yhdessä vaimonsa Britan kanssa seuraamaan, kuinka hänen nimeään kantava auto paljastettiin autonäyttelyn yleisölle.

Koenigsegg Jesko kätkee sisuksiinsa kaksoisahdetun viisilitraisen V8:n, joka tuottaa tavallisellakin bensiinillä 1 280 hevosvoimaa, mutta E85-biopolttoaineella jopa 1 600 hevosvoimaa. Huippunopeus on valmistajan mukaan yli 480 kilometriä tunnissa.

– Jesko perii Agera RS:n viitan äärimmäisenä katulaillisena mega-autona, joka on suunniteltu tarjoamaan optimaalista suorituskykyä rataolosuhteissa, Koenigseggin tiedotteessa todetaan.

Lähde: Koenigsegg

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja