Mainos

Rumsfeld varoitti Irakia henkilövaihdosten tekemisestä

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld varoitti Irakin uutta hallitusta tekemästä suuria henkilövaihdoksia virkakoneistoon.

Väliaikaisen hallituksen pitää Rumsfeldin mielestä pidättäytyä ns. puhdistuksista, jotka voivat johtaa luottamuspulaan tai korruptioon hallinnossa.

Rumsfeld tapasi muun muassa Irakin uuden pääministerin Ibrahim Jaafarin. Jaafari lupasikin hallituksensa taistelevan korruptiota vastaan.

-En kiellä, etteikö haasteita olisi, Jaafari sanoi toimittajille lyhyen tapaamisen jälkeen. Hän tähdensi, että ministeriöiden työntekijät ovat hyviä virkamiehiä ja että heillä on erilaiset taustat.

Rumsfeld korosti myös, että Yhdysvallat ei ole valmis siirtämään Irakin perustuslain laatimisen ja vaalien aikatauluja. Uusi perustuslaki on määrä saada valmiiksi elokuun puoliväliin mennessä ja vaalit pitää joulukuussa. Jaafari sanoi, että säädösten mukaan perustuslain kirjoittaminen saa viivästyä puoli vuotta.

Rumsfeld tapasi myös maansa Irakin-sotilasjohtoa. Kenraali George Casey kertoi Irakin turvallisuusjoukkojen toiminnan parantuneen, mutta matkaa täyden vastuun ottamiseen on vielä. Yhdysvaltain turvallisuusjoukot eivät Rumsfeldin mukaan viivy maassa "loputtomiin".

Rumsfeldin on määrä käydä myös Pohjois-Irakin Mosulissa ja tavata kurdijohtaja Masoud Barzani.

Vierailu on yhdeksäs Rumsfeldin matka Irakiin. Yhdysvalloilla on Irakissa nyt noin 140000 sotilasta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.