Mainos

RUL: Myös varusmiespalveluksen tulisi kartuttaa eläkettä

Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Tapio Peltomäki vaatii valmisteilla olevaa eläkelain uudistusta korjattavaksi siten, että eläkettä kertyy myös varusmiespalveluksesta.

Peltomäki perustelee vaatimusta sillä, että lakiesityksen toteutuessa nuoria ei rohkaista pyrkimään vaativampaan,12 kuukautta kestävään palvelukseen. Se on myös tasa-arvo-tavoitteiden vastainen. -Koska yleinen asevelvollisuus koskettaa vain miehiä, eläkelakiuudistus toteutuessaan synnyttää sukupuolisen syrjinnän malliesimerkin.

RUL:n liittohallituksen kokouksessa Turussa tänään puhunut Peltomäki muistutti hallituksen hyväksymän, yksityisten alojen työeläkkeitä koskevien lakimuutoksien parantavan omia lapsia hoitavien ja opiskelijoiden sosiaaliturvaa. Heille kertyisi valtion varoista eläkettä, jonka suuruus laskettaisiin 500 euron mukaan kuukaudessa. Sen sijaan varusmies- ja siviilipalveluksen mahdollista eläkekertymää luvataan tarkastella uudestaan vasta työeläkelakien yhdistämisen yhteydessä.

Peltomäen mielestä eläkelakiuudistus synnyttäisi lakiin kirjatun sukupuolisen syrjinnän malliesimerkin, jota ei voida hyväksyä. -Jos lakiesitys menee eduskunnassa läpi, asetetaan miehet taloudellisesti huonompaan asemaan.

Peltomäen mukaan vieläkin huolestuttavampaa on, että lakiesityksellä ei millään tavalla rohkaista nuoria pyrkimään johtamiskoulutukseen. -Kaikki yleisen asevelvollisuuden houkuttelevuutta heikentävät mallit, kuten nyt kyseinen lakiesitys, tulee yksiselitteisesti tyrmätä. Meillä ei ole varaa rankaista vastuunsa kantavia asevelvollisia, Peltomäki sanoi.

Muissa Pohjoismaissa varusmiespalveluksen ajalta kertyy eläkettä. Suomessa, asia olisi tärkeämpi, koska yli 80 prosenttia miespuolisista suorittaa varusmiespalveluksen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.