Ronnie O'Sullivan lyttäsi snookerpomot ennenkuulumattomalla tavalla – valtaisa syytös kulissitapahtumista: "En pysty siihen enää"

Snookerin seitsenkertainen maailmanmestari Ronnie O'Sullivan on laukonut tulenarkoja näkemyksiä lajin tilasta tuoreessa haastattelussa. 

O'Sullivan, 47, linjaa brittiläisen Metron artikkelissa, että "snooker on historiansa huonoimmassa jamassa". World Snooker Tourin (WST) isoimmaksi ongelmaksi hän nostaa rahan – tai tarkemmin sen puutteen. 

– Rahaa pitää saada vähintään 50 miljoonaa puntaa lisää, jotta tätä voi kutsua kunnon (maailman)kiertueeksi, urallaan noin 13 miljoonaa puntaa (vajaat 15 miljoonaa euroa) palkintorahaa tienannut O'Sullivan linjaa. 

– Kun palkintosummaa katsoo, se näyttää pahalta. Kymmenen miljoonan punnan kokonaispotti 25 kisaan ja 128 pelaajalle, eihän se oli hyvä, F1-sarjasta tutun Libertyn tapaisen rahakkaan omistajan perään haikaileva brittitähti jatkaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Lajihistorian suosituimman pelaajan mukaan WST:n johdossa olevat henkilöt eivät ole "penaalin terävimpiä kyniä". O'Sullivan syyttää heitä myös kunnianhimon puutteesta.  

– He eivät siis ole kaivamassa itseään ulos tästä, mutta ei tässä tarvitse olla Einstein. Laji on luultavasti huonoimmassa jamassaan koskaan. Lajin imago, se on kuin pubiurheilua. 

Lisäksi taustalla painaa tuore tulosmanipulaatioskandaali, jonka seurauksena kymmenen kiinalaispelaajaa on asetettu pannaan. O'Sullivan mukaan lajissa vallitsee pelon ilmapiiri.   

– Tiedän, että monet pelaajat ovat todella onnettomia ja pelokkaita puhumaan, sillä he saavat siitä sakkoja. Heille on sanottu niin. 

– En pysty siihen enää. Olen kannatellut tätä lajia aika pitkälti viimeisen 20-30 vuoden ajan. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Toinen huippupelaaja Mark Allen reagoikin sarkastisesti O'Sullivanin ulostuloon Twitterissä tiistaina. 

– Ronnie ei selvästikään saanut muistiota kuuden päivän takaisesta kokouksesta, jossa pelaajia kehotettiin negatiivisten kommenttien sijaan keskustelemaan keskenään, olit lajista sitten mitä mieltä tahansa, Allen kirjoitti nauruhymiöiden kera. 

O'Sullivan vertaa snookeria muun muassa golfiin ja tennikseen, joissa yksittäisen turnauksen voittopotit ovat yleensä seitsennumeroisia. Snookerissa jäädään usein 100 000 punnan tienoille. 

Kuten O'Sullivankin huomauttaa, vain huippupelaajien kohdalla voidaan puhua rikastumisesta. Muille jää vain "murusia". 

– Ainoa tapa saada muutosta aikaan on se, että pelaajat ilmoittavat, etteivät he pelaa ennen kuin heitä kuunnellaan. 

Käynnissä oleva snookerkausi päättyy 1. toukokuuta MM-kisojen finaaliin. O'Sullivan hakee turnauksesta ennätyksellistä kahdeksatta maailmanmestaruuttaan. 

Lue myös:

    Uusimmat