Manchester Unitedin hyökkääjälegenda kamppailee suurten terveyshuolien kanssa – "Jos elän 50-vuotiaaksi, olen iloinen"

Manchester Unitedin entinen tähtihyökkääjä Andy Cole on kamppaillut viimeiset vuodet suurten terveysongelmien kanssa. 48-vuotias Cole myöntää pelkäävänsä terveytensä puolesta. 

Manchester Unitedissa 195 ottelua ja 93 maalia takonut Cole sai vuonna 2017 siirrännäismunuaisen leikkauksessa, joka pelasti entisen huippuhyökkääjän hengen. 

Terveysongelmista kärsinyt Cole on joutunut koronaviruspandemian aikana koville myös henkisesti. Terveytensä puolesta jatkuvasti pelkäävän Colen tyttärestä on kuitenkin ollut suuri apu harmauden keskellä.

– Muistan, kuinka hiljattain minulla oli yksi synkistä päivistäni tyttäreni kanssa. Hän on ollut uskomaton. Hän sanoi minulle, että elän ikuisesti. Muistan sen aina, koska olen sanonut hänelle, että jos elän 50-vuotiaaksi, olen iloinen, Cole sanoo Mirrorin haastattelussa.

Cole myöntää rehellisesti pelkäävänsä kuolemaa. Suurimpana huolenaiheena on Colen siirrännäismunuainen ja sen toimintakyky. Viime vuosien terveyshuolet ovat vaatineet veronsa myös henkisellä tasolla. Cole ei usko selviävänsä samanlaisesta kokemuksesta toistamiseen, jos sellainen joskus vielä tulee eteen.

– Suurin pelkoni on, että jonain päivänä herään ja munuaiseni tekee tenän. En välitä mistään muusta, se on suurin pelkoni. Jos se lakkaa toimimasta, miten selviän kaikesta jälleen henkisesti, Cole kuvailee tuntemuksiaan.

Lue myös:

    Uusimmat