Tämän miehen ei pitäisi pelata Mestarien liigan loppuottelussa – "Kuin elokuvaa katsoisi"

Real Madrid ja Borussia Dortmund kohtaavat lauantaina Mestarien liigan loppuottelussa Lontoossa. Realin tähtisikermässä Lontoossa on myös elokuussa vaikeasti loukkaantunut brassipuolustaja Eder Militao, jonka ei oikeastaan pitäisi pystyä pelaamaan ottelussa.

Militaon vasen polvi taittui pahoin Realin La Liga -kauden avausottelussa Athletic Bilbaoa vastaan. Ottelu jäi kesken, ja Militao oli varma kautensa päättyneen eturistisiteen repeämiseen.

Maailman parhaiden toppereiden joukkoon laskettava brassi saattoi sairaalassa leikkausta odottaessaan vain haaveilla toipuvansa ajoissa juhannuksena käynnistyvään Amerikan mestaruusturnaukseen Copa Americaan. Se mahtui juuri ja juuri kymmenen kuukauden toipumisarvion sisään.

Paluu kentille tapahtui hämmästyttävän nopeasti. Militao palasi joukkueen harjoitusvahvuuteen seitsemän kuukautta leikkauksesta ja pelasi ensimmäisen ottelunsa maaliskuun lopussa.

Valmistautuminen Realin mukana Mestarien liigan loppuotteluun tuntuu kuin unelta. On kuin elokuvaa katsoisi, Militao totesi vajaa viikko ennen lauantain loppuottelua.

Loukkaantumisen aikaan tunsin oloni todella hyväksi fyysisesti ja henkisesti. Tuntuu kuin tämä olisi mennyt nopeasti, mutta minulle tämän läpikäyminen on ollut todella vaikeaa ja tuskaisaa, Militao sanoo.

Jouduin yhtäkkiä luopumaan kaikesta, mitä olen tottunut tekemään, kaikista rutiineista ja olin vain kotona kykenemättä tekemään mitään itsenäisesti. Jouduin turvautumaan muiden apuun päästäkseni ylös, mennäkseni suihkuun. Tuo kokemus teki nöyräksi.

Yksinäisyys ja eristäytyminen olivat Militaon vaikeimpia vastuksia synkimpinä hetkinä, kun toipuminen oli vasta alussa. Hän sanoo saaneensa tukea perheeltään, joka auttoi häntä näkemään asioita eri perspektiivistä.

– Jos jää yksin ja keskittyy vain sataprosenttisesti vammaansa, alkaa tuntua kuin tulisi hulluksia, Militao kuvailee.

– Se auttoi, kun annoin arvoa hyville asioille. Sain viettää enemmän aikaa perheeni kanssa. Jä yhtäkkiä noin viiden kuukauden kohdalla, kun aloin jo vitsailla, etten enää ole edes jalkapalloilija, huomasin puhuvani taas pallosta.

Real kohtasi Militaon paluuottelussa Athletic Bilbaon. Saman joukkueen, jota vastaan puolustaja loukkaantui elokuussa. Nähdäänkö Militao Mestarien liigassa finaalissa Realin puolustuksessa riippuu päävalmentaja Carlo Ancelottista. Kauden aikana Antonio Rüdigerin rinnalla puolustuksen keskustassa on nähty vuoroin Nacho ja Aurelien Tchouameni, joista jälkimmäinen on sivussa jalkavamman takia.

Militao on valmis pelaamaan, mutta on kiitollinen jo siitä, että saa olla mukana auttamassa joukkuettaan 15:nnen Euroopan suurimman tittelin tavoittelussa.

– Edes unelmissani en ajatellut, että pystyisin pelaamaan taas Euroopan Cupin finaalissa yhdeksän kuukautta myöhemmin. Tämä on hullua, Militao hymyili.

– Voin vakuuttaa, en edes villeimmissä. Olen valmis ja 100-prosentisessa kunnossa, jos saan kutsun avaukseen.

Lue myös:

    Uusimmat