Juventus-legenda muistelee Real Madrid -kannattajien suosionosoituksia: "Aloin miettiä, taputtavatko nämä ihmiset minulle?"

Alessandro Del Piero muistetaan yhtenä maailman parhaista keskushyökkääjistä. Juventus-legenda otti espanjalaislehti Marcan haastattelussa kantaa esimerkiksi Cristiano Ronaldon saapumiseen Torinoon ja Zinedine Zidanen paluuseen Real Madridiin.

706 ottelussa 290 maalia Juventukselle iskenyt Del Piero on iloinnut viime aikoina erityisesti Juventuksen noususta Atletico Madridia vastaan Mestarien liigan neljännesvälierissä.

– Se ei ollut suuri yllätys ihmiselle, kuten minulle, joka on tuntenut Juventuksen pitkään. Niille, jotka tuntevat seuran, mentaliteetin ja pelaajat, tämän saattoi odottaa tapahtuvan, Del Piero sanoo Marcalle.

Ronaldon hattutemppu ei myöskään ollut Del Pierolle järin suuri yllätys.

– Tämän vuoksi Juventus osti hänet. Hän on mestari, joka on voittanut tämän kilpailun ja hän tietää, mitä tarkoittaa pelata näitä vaikeita otteluita. Juventus palkkasi hänet tätä varten, ja toistaiseksi suunnitelma sujuu täydellisesti, Del Piero sanoo ja lisää yllättyneenä hieman Ronaldon siirtymisestä Juventukseen.

Del Piero ei tuomitsisi Juventuksen kautta epäonnistumiseksi, vaikka joukkue ei voittaisi Mestarien liigaa.

– Epäonnistuminen on iso sana. En käyttäisi sitä. Ronaldo teki neljän vuoden sopimuksen ja projektissa on kysymys Mestarien liigan voittamisesta. Jos Juventus voittaa sen jo ensimmäisenä vuonna, aina parempi.

44-vuotias italialainen kertoo olevansa yllättynyt Zinedinen Zidanen nopeasta paluusta Real Madridiin.

– Yllätyin hieman, koska se tapahtui aiemmin kuin olin odottanut. Zidane rakastaa Real Madridia ja elää perheensä kanssa siellä. Hänellä on mahtava yhteys seuraan. Se ei ollut suuri yllätys, mutta se tapahtui hyvin pian. Luulen, että Florentino Perezillä oli selvä suunnitelma tuoda Zidane, joka voitti kolme Mestarien liigan pokaalia peräkkäin, takaisin seuraan. Se oli älykäs palkkaus, Del Piero sanoi.

Tammikuussa 2015 uransa lopettanut Del Piero muisteli myös hetkeä, jolloin syksyllä 2008 Mestarien liigan ottelussa Real Madridia vastaan Santiago Bernabeun yleisö osoitti seisaaltaan suosiota kaksi maalia tehneelle italialaiselle.

– Se yllätti minut. Kävimme läpi vaikeaa ajanjaksoa ja monia loukkaantumisia. Lähdimme otteluun katsomaan mitä tapahtuisi. Pelasimme mahtavan pelin ja osuin kahdesti. Lopussa, kun valmentaja otti minut vaihtoon, olin erittäin keskittynyt, mutta aloin miettiä: taputtavatko nämä ihmiset minulle. Se oli erityinen hetki, uskomaton sellainen.

– Pelaat jalkapalloa voittaaksesi, mutta myös tehdäksesi kannattajat iloiseksi. Kun tuollainen hetki tapahtuu vierasjoukkueen stadionilla, se on entistä parempaa. Bernabeulla vielä erityisempää. Se oli ainutlaatuista, kuin mestaruuden voittaminen, Del Piero muisteli.


Lue myös:

    Uusimmat