Mainos

Rocklyyrikot Kajaanin runoviikon pääesiintyjiksi

Kajaanin runoviikon sanoma on ensi kesänä entistä tuoreempi. Emma-gaalassa vuoden parhaana miessolistina palkittu Ismo Alanko on festivaalin päätähti ja muista suomirockin suurista nimistä paikalla ovat Hannu "Tuomari" Nurmio, Dave Lindholm, Kauko Röyhkä, Pedro Hietanen ja Yrjänä Sauros.

-Myös perinteiset runoesitykset säilyttävät paikkansa viikolla, vaikka pääesiintyjinä on rocklyyrikoita. He edustavat uutta suomalaista runoutta. Pyrin osoittamaan nuorille, että he kuuntelevat runoja yhtä paljon kuin vanhempikin väki, perustelee ohjelmalinjaustaan taiteellinen johtaja Antti Virmavirta.

Kajaanissa 2.-6. heinäkuuta järjestettävä runoviikko pitää sisällään myös vanhat tutut elementit, joten perinteisiä viikon vieraita ei ole unohdettu. Vuoden 2002 nuori lausuja Lari Ylönen, Ella Eranto ja Rea Mauranen tuovat omat esityksensä ensi-iltaan viikon aikana. Muita tuttuja nimiä ovat mm. Hannu Huuska, Juha Häkkänen, Päivi Räsänen ja Kirsi-Kaisa Sinisalo.
Veikko Sinisalon kirkkoilta on omalla paikallaan ja viikon päätteeksi juhlitaan näyttävästi Eino Leinon 125-vuotispäivää runoilijan syntymämaisemissa Paltaniemellä. Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Kristian Smeds tuo runoviikolle Juha Valkeapään kanssa Vaeltajan tarinan. Askeettimunkista kertova esitys nähdään linnanraunioilla Kajaaninjoen keskellä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.