Robert Heleniuksen tyrmäämäksi joutunut iskijä janoaa nyt revanssia – "Se sattui pahasti"

1:05
Robert Helenius päihitti Adam Kownackin viime vuoden maaliskuussa.

Suomalaisiskijä Robert Heleniukselle kärsitty tyrmäystappio oli kova isku puolalaiselle Adam Kownackille. Nyt Kownacki on kuitenkin valmis revanssiin suomalaistähden kanssa.

32-vuotias Kownacki koki uransa ensimmäisen tappion viime vuoden maaliskuussa, kun Robert Helenius tyrmäsi puolalaisen ottelun neljännessä erässä.

Tappio oli Kownackille kova isku. Puolalaistykkiä pidettiin ennen tappiotaan yhtenä mahdollisena haastajana titteliotteluun. Tappion myötä haaveet titteliottelusta karisivat ainakin toistaiseksi.

– Se sattui pahasti. Olin lähellä titteliottelua, ja sitten kaikilla saavutuksillani ei ollutkaan enää merkitystä. Se oli syvältä, Kownacki kertoo Bad Left Hookin haastattelussa.

Vaikka tappio veikin Kownackin mielen matalaksi, on hän saanut myös ottaa hieman etäisyyttä lajiin maailman pysäyttäneen koronapandemian ja vastasyntyneen poikansa vuoksi. Nyt Kownacki uhkuu kuitenkin halua näyttää jälleen kykynsä.

– Nyrkkeily on vaikeaa. Todellisuudessa olet yhtä hyvä kuin edellinen ottelusi ja minun oli tyrmäystappio. Olen kuitenkin päättäväinen siitä, että palaan vahvana ja todistan kuuluvani painoluokan parhaimpien joukkoon, Kownacki sanoo.

Kownackin ja Heleniuksen taustatiimit ovat jo käyneet keskustelua uusintaottelusta, jonka ajankohta ja yksityiskohdat ovat kuitenkin vielä epäselviä. Kownacki janoaa revanssia, joka nostaisi hänen uransa jälleen uuteen liitoon.

– Jos päihitän Heleniuksen uusintaottelussa, uskon olevani jälleen juuri siellä, missä haluankin.

Kun kaksikon ensimmäisestä ottelusta on ehtinyt kulua jo yli vuosi, on Kownacki ehtinyt puntaroida omaa suoritustaan yksityiskohtaisestikin. Kownacki on nyt sisäistänyt tappioon johtaneet virheensä.

– Minun olisi pitänyt olla huomattavasti kärsivällisempi. Minun olisi pitänyt ottaa askel taakse ja toipua tovin, eikä rynnätä päistikkaa tuleen. Mutta niin minä toimin. Olen taistelija.

– Se ei ollut viisain päätös, varsinkaan isoa ja voimakasta Heleniusta vastaan. Hän osui minuun voimakkaalla ja hyvällä iskulla, enkä minä voinut enää tehdä mitään, Kownacki muistelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja