Robert Heleniuksen moukari vastapalloon taltutti suosikin – tunsi välittömästi osuneensa kovaa: "Minun oli vain jatkettava"

Nyrkkeilijä Robert Heleniukselle uran suurin voitto – pudotti puolalaisvastustajansa 4. erässä 1:05
MTV Uutiset Live: Nyrkkeilijä Robert Heleniukselle uran suurin voitto – pudotti puolalaisvastustajansa 4. erässä

Robert Helenius nappasi uransa toistaiseksi suurimman voittonsa, kun hän kukisti tappiottomana kehään astelleen 30-vuotiaan puolalaisen Adam Kownackin.

Helenius, 36, oli monen nyrkkeilyasiantuntijan kirjoissa leimattu jo menneen talven lumeksi ja pikkuhiljaa hiipuvaksi jäähdyttelijäksi, mutta Kownackin kukistaminen New Yorkin Barclays Centerissä laittoi kuviot kertarysäyksellä uusiksi.

MM-ottelusta edelleen haaveileva Helenius saa tuoreella voitollaan lisää kovia ja rahakkaita otteluita.

– Haluan kiittää kaikkia, jotka antoivat minulle tämän mahdollisuuden. Kownacki on kova ottelija. Tein lujasti töitä harjoitusleirillä ja se kannatti, Helenius kiitteli ottelun jälkeen ESPN:n mukaan.

Heleniusta lyhyempi mutta pippurinen Kownacki tarjoili ottelussa kovan haasteen. Hänen saattoi olettaa olleen tuomarien kirjoissa niskan päällä ennen neljännen erän ratkaisua, jossa ahvenanmaalainen täräytti vastustajansa hämärän rajamaille ja pakotti kehätuomarin keskeyttämään ottelun.

– Hän vain jatkoi rynnistämistä päälleni. Hän on hyvä ottelija, ja minun on annettava hänelle tunnustusta. Minun vahvuuteni on iskeä vastaan, kun ihmiset tulevat päälleni. Se oli hyvä matsi, ja tämä on minulle mahtava mahdollisuus olla täällä.

– Tiesin, että iskin häntä lujaa ja minun oli vain jatkettava. Tiesin, että hänellä teki kipeää sen iskun jälkeen.

Kownacki jakoi nöyrästi tunnustusta Heleniukselle ja harmitteli samalla ottelun lipemistä.

– Ei ollut minun otteluni. Tämä on nyrkkeilyä. Tämä on raaka laji ja asiat eivät menneet kannaltani suotuisasti tänään. Tämä oli oppimisen paikka, mutta palaan piirustuspöydän ääreen ja alan tehdä jälleen töitä.

– Hän iski minua hyvällä lyönnillä. Tiesin kyllä, mitä oli tekeillä, olen enemmän vain vihainen itselleni. Tämä on mitä on.

Lue myös:

    Uusimmat