Robert Heleniuksen tyrmäämä puolalaisiskijä vetäytyi yksinäisyyteen yllätystappion jälkeen – manageri vältteli uusintaa suomalaista vastaan

Nyrkkeilijä Robert Heleniukselle uran suurin voitto – pudotti puolalaisvastustajansa 4. erässä 1:05
Nyrkkeilijä Robert Heleniukselle uran suurin voitto viime maaliskuussa – pudotti puolalaisvastustajansa 4. erässä.

Robert Helenius kuittasi ammattilaisuransa suurimman voiton vuosi sitten maaliskuussa tyrmäämällä Puolan Adam Kownackin. Kownackille tappio oli uran ensimmäinen. Iskijä kertoo Fightnewsin haastattelussa, miten topui yllätystyrmäyksestä.

Heleniuksen seuraavaa liikettä on maaliskuun voitosta lähtien kiivaasti. Tappiottoman Kownackin kaataminen nosti Heleniusta rutkasti ylöspäin eri liittojen listoilla, ja mahdollisten vastustajien joukossa alkoi liikkua isoja nimiä.

Ammattilaisuransa ensimmäisen tappion kokeneelle Kownackille tymätyksi tuleminen oli kova paikka. Kownacki kertoo Fightnewsin haastattelussa vetäytyneensä ottelun jälkeen omiin oloihinsa.

– Tarvitsin taukoa, yksityisyyttä. Tarvitsin käsityksen siitä, missä olen ja mihin haluan mennä. Ostin asunnon Hunterista New Yorkista, kahden tunnin matkan päässä New York Citystä. Siirsin harjoitusleirini sinne. Kun olin työskennellyt itsekseni, juossut, hakannut säkkiä ja muuta, vetäydyimme Keithin (valmentaja Keith Trimble) kanssa kolmeksi viikoksi. Paljon sparrausta kolmesti viikossa ja juoksua.

Kownackille oli alusta asti selvää, että hän halusi uudelleen kehään Heleniuksen kanssa. Miehen manageri Keith Connolly oli kuitenkin eri mieltä ja ehdotti Kownackille jotain toista vastustajaa ennen uusintaottelua.

Puolalainen ei kuitenkaan halunnut kuin Heleniuksen. Hän muistuttaa ensimmäisen kohtaamisen hänen pistejohdossaan ennen neljännen erän tyrmäysiskua.

– Jos en pysty voittamaan Robert Heleniusta, miten voisin ikinä ajatella haastavani mestareita, kuten Joshuaa ja Furya? Ennen kuin hän löi minut perseelleni, olin voittanut kaikki erät.

Niinpä palo päästä iskemään takaisin oli kova.

– Sellainen minä olen, opin taas läksyni. En halunnut tuhlata taas yhtä vuotta. Haluan takaisin sinne, missä olin ennen Robertin kohtaamista. Haluan tittelihaastajaksi.

Nyt Kownacki rääkkää itseään kuntoon todistaakseen, että maaliskuun tyrmäys oli vain hetkellistä heikkoutta. Hän sanoo harjoittelevansa kolmesti päivässä ollakseen valmis uusintaan.

Kownacki julkaisi hiljattain Instagram-tilillään kuvan itsestään harjoitussalilla. Miehen olemus näytti monen mielestä kevyemmältä kuin vuosi sitten.

– Olen tällä hetkellä noin 260+ (paunaa=noin 118 kiloa), kuten olin silloinkin. Tässä on vielä muutama viikko aikaa, joten tämä on hyvä. Pudotan varmaankin vielä kymmenen paunaa (4,5 kiloa). Paino putoaa helposti, kun tekee niin kovasti töitä. Tuntuu todella hyvältä sparrata kymmenen erää. Ei mitään ongelmia.

Kownacki on aiemmin otellut myös kevyemmässä kunnossa, mutta yli kaksimetristä Heleniusta vastaan tarvitaan massaa.

– Tarvitsen vähän ylimääräistä painoa, ettei Robert pysty työntämään minua ympäriinsä. Tärkeintä painon kanssa on, että se on voimaa, ei läskiä. Siihen tähtäämme.

Heleniuksen ja Kownackin ottelu piti alkujaan järjestää tammikuussa, sitten ajankohta siirtyi helmikuulle.

Maanantaina Heleniuksen manageri Markus Sundman kertoi MTV Urheilulle, että Heleniuksen paluu kehään siirtyy jälleen. Sundman arvioi, että Helenius ottelee seuraavan kerran maaliskuun loppuun mennessä.

Myöskään Kownackilla ei ole tarkkaa tietoa ottelun ajankohdasta. Valmis hän aikoo olla, kun aika tulee. Puolalainen kertoo jatkavansa sparraamista tällä viikolla ruotsalaisen Otto Wallinin kanssa.

– Voin vain olla 100-prosenttisesti valmis, kun uusintaottelu julkaistaan virallisesti. Olen valmis voittamaan.