Robert Heleniuksen ottelu varmistui – haluaa näyttää vielä nyrkkiensä voiman: "22 vuotta on aika pitkä aika ottaa turpaan"

Heleniukselta tyly tyrmäys: Teper kaatuu kuin puu! 1:14
Robert Heleniukselta tyly tyrmäys: Erkan Teper kaatuu kuin puu!

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius nousee seuraavan kerran kehään maaliskuun alussa New Yorkissa. Helenius kohtaa 7. maaliskuuta Brooklynissa puolalaisen Adam Kownackin.

Brooklynissa lapsesta asti asunut 30-vuotias Kownacki on voittanut kaikki ammattilaisuransa 20 ottelua. Heleniuksella, 36, on 32 ottelusta kolme tappiota.

–  Tämä on yksi viimeisistä mahdollisuuksistani päästä tavoitteeseeni. Olen nyrkkeillyt 22 vuotta tätä varten, ja se on pitkä aika ottaa turpaan, Helenius sanoi tiedotteessa.

–  Olen keskittynyt yhteen otteluun näin vahvasti viimeksi kun ottelin (Erkan) Teperiä vastaan Saksassa. Jos olisin hävinnyt Teperille, en osaa sanoa, olisiko minulla ollut motivaatiota jatkaa.

Ottelua mainostetaan WBA-liiton MM-karsintaotteluna. Kownacki sanoo haluavansa otella sen jälkeen maailmanmestaruudesta helmikuisen Tyson FuryDeontay Wilder -ottelun voittajaa vastaan.

–  Tiedän että Helenius yrittää yllätystä ja haalii minun listasijoituksiani, mutta en tule sallimaan sitä, Kownacki sanoi.

Helenius ja Kownacki iskevät yhteen NBA-joukkue Brooklyn Netsin kotiareenalla, jolla Kownacki on otellut viimeisimmät ottelunsa.

Helenius otteli viimeksi marraskuussa

Helenius otteli Yhdysvalloissa ensimmäistä kertaa heinäkuussa, jolloin hän kärsi Minneapolisissa tappion amerikkalaiselle Gerald Washingtonille. Tuon tappion jälkeen suomalaisnyrkkeilijä on otellut kertaalleen. Marraskuun lopussa Virossa Helenius kohtasi brasilialaisen Mateus Roberto Osorion ja otti helpon voiton kesystä vastustajasta. Heleniuksen tiimi kuvaili tuota kamppailua "väliotteluksi."

Kownacki puolestaan kohtasi Washingtonin vuosi sitten tammikuussa ja otti tyrmäysvoiton. Kownacki lähteekin Helenius-otteluun ennakkosuosikkina, mutta suomalainen vakuuttaa luottavansa itseensä.

–  Olen kohdannut vastaavanlaisia nyrkkeilijöitä moneen otteeseen ja Kownackin nyrkkeilytyyli on minulle tuttu. Tiedän, että voimani on iskuissa, olen hyvässä kunnossa ja olen valmis voittamaan Kownackin. Olen treenannut myös henkisesti, mitä en ole tehnyt vuosiin. Olen todella hyvässä iskussa ja valmiina ottelemaan, Helenius lupasi.

–  Kownackin voi päihittää kunnossa. Olemme treenanneet peruskuntoa kokonaisen vuoden, muuttaneet ruokavaliota ja harjoittelua ja olemme siinä pisteessä, missä meidän tuleekin olla, Heleniuksen valmentaja Johan Lindström totesi.

Lue myös:

    Uusimmat