Robert Heleniuksella edessään uransa rahakkain ottelu – vastustajasta tiivis kuvaus: "Kova"

Raskaansarjan iskijän Robert Heleniuksen seuraava ottelu on julkistamista vaille valmis. Heleniuksen manageri Markus Sundman sanoo, että lähes kaikista yksityiskohdista on jo päästy sopuun.

– On vastustaja, on paikka, mutta ei ole päivämäärää, Sundman sanoo MTV Urheilulle.

– Lähiviikkoina pitäisi jotain kuulua.

Myös rahasta on tietysti päästy sopuun. Sundmanin mukaan kyseessä on Heleniuksen uran taloudellisesti suurin ottelu. Jonkin verran suurempi kuin lokakuussa puolalaista Adam Kownackia vastaan käyty kamppailu.

– On se vähän isompi. Tietenkin. Niin kauan, kun voittaa, palkkio hyvin harvoin laskee. Se on ihan hyvä, mutta ei MM-tasoa.

Ottelun vastustajaa Sundman ei vielä tässä vaiheessa voi paljastaa. Sen sijaan hän antaa iskijästä lyhyen kuvauksen.

– Kova, Sundman tyytyy toteamaan.

– "Robbe" ei enää mitään turhia otteluita käy. Meillä on yksi päämäärää, silloin pitää olla kova.

"Todella turhauttavaa"

Helenius otti viime lokakuussa uransa toistaiseksi isoimman voiton, kun hän tyrmäsi toistamiseen Kownackin Las Vegasissa. Nyt tuosta ottelusta on kulunut  jo kahdeksan kuukautta. Viimeisen 30 kuukauden aikana Helenius on otellut vain kahdesti.

Sundman myöntää, että ottelu olisi saanut järjestyä nopeammin.

– Onhan se tietenkin todella turhauttavaa. Kun aina on niin lähellä ja sitten taas menee.

Oma vaikutuksensa on ollut koronaviruspandemialla, joka vaikeutti otteluiden järjestämistä vielä talvella. Toinen syy pitkään odotteluun on Sundmanin mukaan se, että Helenius on noussut tasolle, jossa otteluiden järjestäminen vaikeutuu.

– Palkkiot nousevat, joten pitää olla pay-per-view -iltoja. Niitä on aina se määrä, mitä on. Nyrkkeilijöitä jotka ovat pay-per-view -tasolla on kuitenkin paljon. Se työntää sitä aina eteenpäin.

Heleniukselle olisi voinut järjestyä ottelu aiemminkin, mutta hän päätti keväällä jahdata paikkaa MM-ottelussa. Ahvenanmaalainen oli kevään aikana kakkossijalla ehdolla kahteenkin MM-otteluun.

– Valittiin, että odotetaan. Odotettiin paikkaa, mutta se jäi, Sundman toteaa.

"Juoksee, ui ja nyrkkeilee"

Nyt seuraava ottelu on julkistusta vaille valmis. Helenius treenaa ottelu mielessään Ahvenanmaalla.

– Hän treenaa koko ajan, on treenannut koko vuoden koko ajan. Juoksee, ui ja nyrkkeilee. Heinäkuussa ruvetaan katsomaan leiriä. Ensin Ahvenanmaalla, sitten viimeinen kuukausi siinä paikassa, johon mennään.

Helenius täytti tammikuussa 38 vuotta. Vuosia ammattilaiskehissä ei ole enää edessä kovin montaa. Sundmanin mukaan Heleniuksella on kuitenkin selvä visio siitä, kuinka pitkään hän jatkaa nyrkkeilemistä.

– Niin kauan, että hänestä tulee maailmanmestari. Sitten hän voi itse päättää kuinka pitkälle jatkaa. Ei hän sitä haavettaan jätä, sen tiedän, Sundman sanoo.

– Fyysisesti 40 vuotta ei ole mitään raskaassasarjassa, mutta 42 on jo aika paljon.

Koska MM-ottelu sitten toteutuu? Heleniuksen leiri käy edelleen vääntöä WBA-liiton kanssa pakollisen haastajan paikasta, joka oli panoksena Kownacki-ottelussa. Asia on Sundmanin mukaan asianajajien käsissä, eikä ole viime aikoina edennyt.

Nyt edessä olevan ottelun voittamalla MM-ottelu voisi olla lähellä.

Voidaanko tuon ottelun jälkeen puhua MM-ottelusta?

– Kyllä.

Lue myös:

    Uusimmat