Nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki maalaa kutkuttavan kuvan Robert Heleniuksen tulevaisuudesta – varma suomalaisiskijän vastustajasta: "Jokainen tietää, että Heleniuksen hanskoissa on unihiekkaa"

1:05
Helenius otti kenties uransa tärkeimmän voiton maaliskuussa – pudotti puolalaisvastustajansa Adam Kownackin 4. erässä

Kun Anthony Joshua tyrmäsi lauantaina nyrkkeilyn raskaansarjan huippuottelussa Kubrat Pulevin, käynnistyi välittömästi myös keskustelu seuraavista suurotteluista. Siihen spekulaatioon kytkeytyy myös Robert Heleniuksen tulevaisuus.

Heleniuksen manageri Markus Sundman kertoi aiemmin MTV Urheilulle uskovansa, että Heleniuksen tammikuun ottelu julkistetaan vielä ennen joulua.

– Robbe on pysynyt terveenä ja treenit kulkevat. Sparrausleiri on nyt menossa kolmatta viikkoa, Sundman kertoi.

Ottelun järjestämistä on managerin mukaan estänyt vain ja ainoastaan koronaviruspandemia.

– Koronavirus on yksin estänyt matsin tähän asti. Osavaltioita vaihdetaan koko ajan, koska yleisöä halutaan luonnollisesti paikan päälle, Sundman kertoi.

Heleniuksen tulevaa vastustajaa ei ole vielä paljastettu. Spekuloinneissa on esiintynyt esimerkiksi puolalaisen Mariusz Wachin nimi, mutta nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki uskoo, että edessä on uusintaottelu Adam Kownackia vastaan.

– Mahdollisuudet ovat periaatteessa olemassa millaiseen otteluun tahansa. Uskon, että jos Robbe voittaa seuraavan ottelun, hän ottelee maailmanmestaruudesta. Kelpoisuus MM-otteluun on olemassa tälläkin hetkellä, mutta en usko, että siihen ollaan vielä menossa, Mäki kommentoi MTV Urheilulle.

– Käytäntö Yhdysvalloissa on, että jos ottelee korkealla rankingissa olevaa ottelijaa vastaan, sopimuksessa on 90 prosentin todennäköisyydellä klausuuli uusintaottelusta. Uskon, että niin on ollut myös Heleniuksen ja Kowanackin ottelussa, kyseessä oli vieläpä raskassarja.

Nyrkkeilyliiton lajivalmentajana toimiva Mäki perustelee arviotaan uusintaottelusta kaksikon edellisen kohtaamisen tapahtumilla.

– Oli hieno asia, että Robert voitti. Hänhän ei ollut voittamassa sitä ottelua. Tuomareiden papereissa Helenius ei ollut voittanut ennen tyrmäystä erääkään. Nyt lopputulokselle ja paremmuudelle halutaan tietyllä tapaa varmistus. Mistään ei voi olla ikinä varma, mutta se (uusintaottelu Kowanackia vastaan) on vahva veikkaukseni.

– Kaikki korviini kantautuneet puhelut ja tiedot kertovat Heleniuksen olevan fyysisesti hyvässä kunnossa. Harjoitusvastustajien saamisessa Ahvenanmaalle on varmaan ollut haastetta. Se on varmaan se suurin kysymysmerkki. Urheilija voi olla hyvässä kunnossa, mutta ottelusilmä ja laadukkaiden harjoitusvastustajien puute heijastuu yleensä myös itse ottelussa, Mäki muistutti

Mäki arvioi tulevan ottelun luonteella olleen koronaviruksen lisäksi vaikutusta järjestelyiden haastavuuteen.

– Luulen, että jos kyse ei olisi uusinnasta, ottelu olisi jo julkistettu. Ehkä tässä on katsottu, onko Kowanacki riittävän hyvässä kunnossa.

Mäki uskoo, että Heleniuksen potentiaaliset vastustajat näkevät suomalaisen tällä hetkellä aiempaa vakavampana vastustajana.

– Jokainen tietää, että Heleniuksen hanskoissa on unihiekkaa. Eli oikein nyrkkeillessään hän lyö kovaa. Se on kärkikavereiden kannalta iso riski. Robbe on todistanut, ettei häntä vastaan voi lähteä ottelemaan köykäisesti.

– Robbelle on sattunut urallaan joitakin murheellisia konttailuja, mutta niin tuntuu käyneen kaikille huipulla. Kenenkään pää ei ole alasin. Osuman saadessaan jokainen nukkuu. Harva lajista on marssinut voittamattomana ulos, Mäki muistutti.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja