Robert Heleniukselle tulossa miljoonapalkkio – paljastaa kuvaavan esimerkin kuluista

Robert Heleniuksen uran isoimmat ottelut 1:40
Muistatko vielä, kun Robert Helenius sai pahasti kyytiä? Katso tästä "Robben" uran isoimmat ottelut.

Uran isoin ottelu edessä, ja tie MM-matsiinkin on auki. Suomalainen raskaan sarjan nyrkkeilijä Robert Helenius iskee sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa New Yorkissa altavastaajana hirmulyöntistä Deontay Wilderiä vastaan – ja pitää asetelmasta.

Rajuista tyrmäyksistään tunnettu yhdysvaltalainen Wilder piti WBC-liiton mestaruusvyötä vuosina 2015–20. Heleniuksen vastus on kivikova.

– Kyllä minä tykkään olla se underdog. Kun on tarpeeksi kova vastustaja vastassa, sytyn. Siinä kohtaa pystyn ottamaan kaikki itsestäni irti. Se ei haittaa minua ollenkaan. Minä olen ihan hyvillä mielin underdog, Helenius sanoo puhelimitse MTV Urheilulle.

Wilder on Heleniukselle aiemmista sparreista tuttu mies. Kaksikolla on varsin hyvä käsitys toisistaan, ja Heleniuksesta kuuluu tyyni usko itseensä.

– On totta kai aina pieni hyöty, kun on sparrattu ja kaveri on ennestään tuttu. Matsi on kuitenkin aina matsi. On pienemmät hanskat ja lyödään kovemmin. Ei sitä ihan samalla tavalla pysty ottamaan mitä sparrissa. Mutta hyvä fiilis jäi viime sparrista, mitä me teimme. Luottamusta löytyy.

"Nyt ei ole mitään muuta kuin kaikki peliin"

Vain aniharva nyrkkeilijä pääsee urallaan moiseen mahtimittelöön, jonka voittamalle on pedattu paikkaa MM-matsiin. 38-vuotiaalla Heleniuksella on ollut takanaan pitkä ja kivikkoinen polku, jossa hän on päässyt makeimmille askelmille sen loppusuoralla.

– Olen löytänyt kolmen–neljän vuoden sisällä uuden rakkauden tähän lajiin. Olen pystynyt ajattelemaan enemmän sitä muuten kuin pelkkänä duunina. Olen pystynyt sillä tavalla luomaan positiivisen ympäristön itselleni nyrkkeilyn ympärillä.

Helenius pyrkii myös nauttimaan suuren otatuksen ja kovan iskemisen äärellä.

– Olen 24–25 vuotta tätä lajia harrastanut. Ei tässä ole enää ehkä kuin kaksi vuotta maksimissaan jäljellä. Nyt ei ole mitään muuta kuin kaikki peliin.

"Saa syödä kunnolla"

Käy ottelussa miten tahansa, Helenius tulee vähintäänkin tekemään tuntuvaa taloudellista voittoa. Heleniuksen manageri Markus Sundman linjasi suomalaisen edellisen Adam Kownacki -tyrmäysvoiton jälkeen, että seuraavassa ottelussaan Helenius ei nouse kehään alle miljoonalla eurolla. Miljoonaluokkaan Helenius on myös nousemassa muun muassa Amin Asikaiselle EM-otteluita ja Edis Tatlille MM-ottelunkin järjestäneen asiantuntija Pekka Mäen mukaan.

Helenius toteaa taloudellisen puolen tärkeydestä, että "kyllähän se auttaa".

– Saa syödä kunnolla eikä tarvitse miettiä kaikkia laskuja. Totta kai se auttaa. Ei se asiaa pahemmaksi tee.

Tiimiin ja matkustamiseen uppoaa kuitenkin kuluja, ja Helenius valottaa myös leirin kustannuksia.

– On ainakin neljänkymmenen tonnin paikkeilla mitä maksaa pelkkä leiri ennen ottelua. En usko, että tuosta niin paljon jää käteen, kun menee kaikki verot ja muut.

Lue myös:

    Uusimmat