Robert Heleniuksen jättiaskeleesta nyt täysi painostus päällä: "Se on Robben paikka"

2:06
Robert Helenius kertoo havittelevansa seuraavaksi pääsyä MM-otteluun. Tulosruutu tapasi ottelijan heti Suomeen paluun jälkeen.

Robert Heleniuksen taustajoukot näkevät suomalaisiskijän kuuluvan seuraavaksi ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan MM-otteluun. Muuta vaihtoehtoa ei heidän mielestään ole. Painostus tilaisuuden toteutumisesta alkoi heti keskiviikkona.

Helenius palasi tiistaina Suomeen murjottuaan viikonloppuna puolalaisen Adam Kownackin keskeytyskuntoon Las Vegasissa käydyn ottelun kuudennessa erässä.

Ottelija pitää nyt viikon lomaa, mutta hänen taustajoukoillaan ei ole aikaa levätä. Voitto on nostamassa Heleniuksen neljän liito titteliä hallitsevan ukrainalaisen Oleksandr Usykin pakolliseksi haastajaksi – ottelijaksi, jonka tämän on ennen pitkää kohdatta WBA-liiton mestaruutensa säilyttämiseksi.

Ammattinyrkkeilyssä mikään ei ole silti varmaa ennen kuin MM-ottelu saadaan lopullisesti sovittua. Rahakkaassa bisneksessä tie tittelitaistoon voi olla tukossa näytöistä huolimatta, jos iskijän markkina-arvo ei vastaa promoottorin vaatimuksia.

Manageri Markus Sundmanin mukaan Kownackin lyöminen uusintaottelussa oli sellainen näyttö, ettei Heleniusta voi sen jälkeen enää sivuuttaa. Painostus aloitetaan heti.

– Keskusteluita käydään, aloitetaan huomenna, Sundman kertoi MTV Urheilulle tiistaina heti lentokoneen laskeuduttua Suomen maaperälle.

– Se on Robben paikka. Näin me sen näemme, emme millään muulla tavalla, manageri linjasi ytimekkäästi.

Sopimusta jäljellä PBC:n kanssa

Käytännössä asian sanelee kuitenkin yhdysvaltalainen jättipromoottori PBC, joka otti myös Heleniuksen ja Kownackin kamppailun ohjelmaan Tyson Furyn ja Deontay Wilderin välisen pääottelun lämmittelyksi.

Helenius kukisti Kownackin jo kertaalleen maaliskuussa 2020. Tuo ottelu oli jo PBC:n kanssa tehdyn sopimuksen mukaan niin sanottu eliminaattoriottelu, jonka voittaja saa pakollisen haastajan paikan.

Sopimuksessa oli myös pykälä uusintamahdollisuudesta Kownackin hävitessä. Tämä käytettiin nyt Las Vegasin illassa, mutta bisnes sanelee tästäkin eteenpäin sen, nouseeko Helenius ikinä MM-kehään.

– Tämä on nyrkkeilyä, ja kaikki on kiinni promootioarvosta. Kaikki näkivät Robben matsin lauantaina. Hänen osakkeensa nousivat todella paljon, Sundman sanoo.

– Jos nyt jotain jäi epäselväksi siinä (ensimmäisessä) ottelussa, niin hän teki sen nyt uudestaan lauantaina. Se paikka on meidän.

Sundmanin mukaan Heleniuksen leirillä on vielä sopimusta jäljellä PBC:n kanssa. Kuinka paljon, sitä hän ei suostunut vahvistamaan.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

17:08
Robert Helenius ja hänen taustajoukkonsa puhuivat Las Vegasin ottelusta ja tulevista suunnitelmistaan tiistain lehdistötilaisuudessa.

MM-ottelu jo ensi kesäksi?

Helenius viettää nyt viikon verran lomaa perheensä kanssa ennen kahdeksan viikkoisen voimaharjoittelukauden alkua. Sillä välin neuvottelut MM-ottelusta etenevät omalla painollaan.

Ennen Heleniuksen kohtaamista mestari Oleksandr Usyk saa vielä joka tapauksessa puolustaa neljää titteliään, jotka hän vei Anthony Joshualta syyskuussa. Britti-iskijän manageri Eddie Hearn vahvisti viikonloppua, että Joshua käyttää uusintamahdollisuutensa. Tuota kamppailua neuvotellaan nyt helmi-maaliskuulle.

Helenius kertoi itse olevansa valmis MM-otteluun vaikka jo alkuvuodesta, mutta realistisempi arvio siirtää kamppailun pitkälle ensi vuoden puolelle.

 – Kesäksi olisi hyvä, Sundman sanoo lyhyesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja