Entiseltä kilpakumppanilta huima arvio Robert Heleniuksesta – puhuu jopa maailmanmestaruudesta: "Roope voi äkkiä katkaista uran"

Entinen ammattinyrkkeilijä ja Robert Heleniusta vastaan useamman kerran nuoruudessaan otellut Jarno Rosberg arvioi raskaan sarjan suomalaistähden nykyistä iskukykyä.

Robert Heleniuksen nousu jo menetettynä toivona pidetystä nyrkkeilijästä lähelle haastajalistan kärkeä on ollut huima.

Helenius sai käytännössä viimeisen mahdollisuutensa kivuta takaisin jonkinasteiseksi puheenaiheeksi raskaassa sarjassa, kun hän kohtasi Adam Kownackin maaliskuussa 2020 New Yorkissa. Tyrmäysvoitto nousukuntoisesta puolalaisamerikkalaisesta oli nyrkkeilymaailmalle järkytys, mutta Heleniukselle jättipotti.

Ahvenanmaalaistunut Helenius vankisti asemansa varteenotettavana huippujen haastajana päihittämällä Kownackin uudelleen viime vuoden lokakuussa ja odottaa nyt tietoa seuraavasta ottelustaan.

– Olen ajatellut, että hänellä on ihan täydet mahdollisuudet vielä maailmanmestaruuteenkin. Kyllähän hän vakuutti Kownackia vastaan, Heleniuksen hyvin tunteva Rosberg arvioi.

– Kownacki-ottelut näyttivät, että Roopella on unihiekkaa vielä käsissä, ja paljon. Ei [Kownackilla] ollut mitään saumaa etenkään siinä toisessa ottelussa.

"Paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin"

Heleniusta on huhuttu viime aikoina nyrkkeilytähti Tyson Furyn serkun Hughie Furyn vastustajaksi. Tämän ottelun kautta suomalainen olisi ilmeisesti enää yhden lisäaskeleen päässä MM-ottelusta.

– Jos se MM-ottelu ei tule, niin Robert on ihan kenelle tahansa vaarallinen vastus. Aika harva, kenelle uraa rakennettaan eteenpäin, haluaa ottaa hänet vastaansa. Roope voi äkkiä katkaista jonkun uran, niin kuin hän katkaisi Kownackinkin uran, Rosberg arvioi.

Kownacki oli ennen Heleniusta voittanut urallaan kaikki 11 ammattilaisotteluaan. 

Rosbergin näkemyksen mukaan Helenius on 38 vuoden iästään huolimatta juuri nyt parhaassa mahdollisessa iskussa.

– Vuosia (ammattilaisnyrkkeilyssä) ei ole enää paljon, mutta tuntuu, että Roope on paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. Terveys on kunnossa ja siellä on lihasta kiristetty. Näkee, että siellä on jotain tehtykin.

– Toivottavasti saisi jonkun sellaisen vastustajan, joka veisi lähemmäs MM-ottelua.

Millaisen viestin dopingista kärynyt Jarno Rosberg lähettää nuorille urheilijoille, jotka pohtivat kiellettyjen aineiden tuomaa ohituskaistaa? Mitä Rosberg kertoo vanhoista sparripartnereistaan Wladimir ja Vitali Klitshkosta? Katso Tulosruudun haastattelu artikkelin yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat