Risto Siilasmaa puolustaa UPM:n Kaipola-päätöstä: "Lienee syytä luottaa siihen, mitä yhtiön johto on kertonut"

Iso tukku työpaikkoja katoamassa – tällainen on tunnelma Kaipolassa nyt 3:36
Iso tukku työpaikkoja katoamassa – tällainen on tunnelma Kaipolassa nyt

Yritysjohtaja Risto Siilasmaa kirjoittaa Twitterissä, että kannattavan tehtaan sulkeminen olisi järjenvastaista.

Kiivas keskustelu UPM:n aikeista sulkea Kaipolan paperitehdas jatkuu. Eilen asiasta väiteltiin Twitterissä kiivaasti sen jälkeen, kun pääministeri Sanna Marin kysyi Ylen haastattelussa, että oliko tehdas pakko sulkea juuri nyt, kun työllistyminen on muutenkin vaikeaa.

F-Securen hallituksen puheenjohtaja ja entinen Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa jatkoi keskustelua tänään moniosaisella Twitter-postauksella, jossa hän puolusti UPM:n päätöstä lopettaa tehdas.

– Tulevaisuudessakin kannattavan tehtaan sulkeminen on sekä järjenvastaista että johdon kannalta epäedullista, Siilasmaa toteaa.

– Osa sanoo tehtaan sulkemisessa olevan kyseessä kannattavan tehtaan lopettaminen ja syyttää yritysjohtoa ahneeksi. Jos aidosti kannattava – siis ennusteiden mukaan myös jatkossa – tehdas lopetetaan, yrityksen tulos heikkenee ja johdon insentiivijärjestelmät laskevat johdon tuloja suhteessa siihen mikä olisi ollut mahdollista.

Siilasmaa lisää myös, että kannattavuuden mittaaminen ei ole yksiselitteistä.

– Kannattavuus ei ole pelkästään tuloslaskelmasta aukeava käsite, vaan siihen vaikuttaa muun muassa pääoman hinta. En ymmärrä myöskään kiistelyä kustannustasoista. Niidenhän ei pitäisi olla mielipiteitä, vaan faktoja, Siilasmaa kirjoittaa.

– Jos hyväksymme jo sen, että tehdas suljetaan vain, jos sen ei uskota olevan jatkossa kannattava, on kannattamattomuudelle varmasti syynsä. Mikäli johdon toimenpiteillä voidaan tehdas muuttaa kannattavaksi, ottaen tietenkin muutosten kustannukset huomioon laskelmassa, näin kannattaa tehdä. Tehtaan lopetus tarkoittanee sitä, että johto ei koe voivansa muuttaa asetelmaa.

– Lienee syytä luottaa siihen mitä yhtiön johto on kertonut. yhdessä tien eteenpäin.

Siilasmaa kirjoittaa, että monimutkaisen asian avaaminen lyhyessä viestissä on vaikeaa.

– Kannustaisin kaikkia aidosti yrittämään ymmärtää tätä kokonaisuutta. Suomen kannalta kyse on yksi maan menestymisen avainkysymyksistä.


Lue myös:

    Uusimmat