Sanna Marinin UPM-kommentit räjäyttivät Twitterin heti aamusta: "Syvä huokaus", "Onko se niin vaikea hyväksyä, että Marin on täysin oikeassa"

Iso tukku työpaikkoja katoamassa – tällainen on tunnelma Kaipolassa nyt 3:36
Iso tukku työpaikkoja katoamassa – tällainen oli tunnelma Kaipolassa perjantaina

Twitterissä käydään kiivasta sanasotaa pääministeri Sanna Marinin kommenteista liittyen Suomen taloustilanteeseen, irtisanomisen helppouteen ja UPM:n suunnitelmiin sulkea Kaipolan tehdas.

Sanna Marin kehotti Ylen Ykkösaamussa pohtimaan sitä, onko irtisanominen ja tehtaiden sulkeminen liian helppoa Suomessa. Hän ihmetteli myös sitä, miksi Kaipolan tehdas on tarkoitus sulkea juuri nyt, kun vaikeassa tilanteessa on vaikea muutoinkin työllistyä. Hän lisäsi, että Kaipolan tehdas on ollut kannattava ja UPM on nostanut osinkoja viime vuosina reippaasti.

Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi Twitterissä oitis Marinin näkemyksiä. 

– Syvä huokaus. Pääministeri Sanna Marin miljarditolkulla investoivalle UPM:lle neuvoja siihen, mihin investoida, ja haikailee työllisyyslääkkeeksi irtisanomisten vaikeuttamista. Tällä tiellä yrityksillä on tässä maassa kylmä kyyti, Pentikäinen kirjoitti.

Marin sanoi myös, ettei hallitus ollut etukäteen saanut varoitusta Kaipolan tehtaan sulkemissuunnitelmista.

Marinin kommentit saivat aikaan vilkkaan lauantaiaamupäivän keskustelun. Tässä muutamia poimintoja kirjoittajilta puolesta ja vastaan:

– Mikäli todella on niin ettei pääministeri ole ollut etukäteen informoitu Kaipolan sulkemisesta on viennistä riippuvaisessa Suomessa vakava ongelma keskusteluyhteydessä. Miksi näin? Ymmärtääkseni tällaista ongelmaa ei ole aiemmin ollut.

– Alkaa vetää sanattomaksi. Miten syvälle Suomi saadaan yhden vaalikauden aikana?

– Onko se vaikea hyväksyä, että Sanna Marin on jälleen täysin oikeassa. Meillä todella on liian helppo tehdä irtisanomisia ja se vaarantaa tehtaiden pysymisen kotimaassa.

– En kyllä sanoisi tätä kriisiä Suomen pahimmaksi sotien jälkeen. Niin kylmää oli kyyti 1990-luvulla.

Lue myös:

    Uusimmat