Sanna Marin Ylellä: Oliko Kaipolan tehdas pakko sulkea juuri nyt?

Sanna Marin:"Vähimmäisvaatimus olisi kutsua lomautetut takaisin töihin" 0:59
Sanna Marin kehotti UPM:ää pyytämään lomautetut takaisin töihin Kaipolan tehtaalle saamaan vertaistukea kriisissä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ihmettelee Ylen Ykkösaamussa, miksi UPM:n Kaipolan tehdas on tarkoitus sulkea juuri nyt, kun vaikeassa tilanteessa on vaikea muutoinkin työllistyä.

Sanna Marin lisää, että Kaipolan tehdas on ollut kannattava ja UPM on nostanut osinkoja viime vuosina reippaasti. Hänen mukaansa ihmisten näkökulmasta herää kysymys, mikä riittää.

UPM ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että se aikoo sulkea UPM:n Kaipolan tehtaan Jämsässä. Kaipolan tehtaassa työskentelee noin 450 ihmistä.

Hallitus ei saanut varoitusta tehtaan sulkemisesta etukäteen

Pääministeri Sanna Marin sanoi, ettei hallitus saanut tietoa Kaipolan tehtaan sulkemisesta etukäteen. Marin vieraili eilen Jämsässä tapaamassa muun muassa Kaipolan tehtaan työntekijöitä ja kaupungin edustajia.

– Kaipolan tehtaan osalta emme saaneet ennakkovaroitusta.

Toimittaja kysyi, onko Marin saanut ennakkotietoa muista mahdollisista paperikoneiden sulkemisesta.

– En ole tällaista viestiä saanut. Olen tapaamassa metsäalan toimijoita ensi viikolla. Toivottavasti näitä viestejä voidaan käydä rehellisesti ja avoimesti läpi. Hallituksen tavoite on, että tulevaisuudessakin meillä on elinvoimainen metsäteollisuus, Marin sanoi.

Pääministeri toisti eilen Jämsässä tiedotustilaisuudessa sanomansa sanat siitä, että hallitus ei jätä tehtaan työntekijöitä yksin.

– Olisi suotavaa, että UPM olisi valmis keskustelemaan ja neuvottelemaan tehtaan alueen uudesta käytöstä – kenties sen luovuttamisesta, Marin esitti toivomuksensa.

Lue myös:

    Uusimmat