Björn Wahlroos varoitti paperikoneiden sulkemisesta jo tammikuussa – Marin Ykkösaamussa: Kaipolan tehtaasta ei tullut ennakkovaroitusta

26 vuotta paperitehtaalla työskennellyt Tapio:"Ei täällä ole korvaavia töitä" 3:09
Video: Kaipolan paperitehtaalla 26 vuotta työskennellyt Tapio: "Ei täällä ole korvaavia töitä"

Metsäyhtiö UPM:n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos varoitti jo tammikuussa Ylen haastattelussa, että paperikoneita saatetaan sulkea Suomessa piankin.

Pääministeri Sanna Marin sanoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa tänään, ettei hallitus ollut saanut Kaipolan tehtaan sulkemisesta ennakkovaroitusta. UPM kertoi keskiviikkona suunnittelevansa Kaipolan tehtaan sulkemista Jämsässä. 450 ihmisen työpaikka on uhattuna.

Ylen Ykkösaamussa toimittaja muistutti Marinia Björn Wahlroosin tammikuisesta lausunnosta ja kysyi, oliko Marin saanut erikseen ennakkovaroitusta Kaipolan tehtaan sulkemisesta.

– Kaipolan tehtaan osalta emme saaneet ennakkovaroitusta, Marin sanoi.

Marin lisäsi myös, ettei ole saanut ennakkotietoa muistakaan mahdollisista paperikoneiden sulkemisesta.

UPM.n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos sanoi Ylen haastattelussa tämän vuoden tammikuussa, että paperikoneita saatetaan sulkea. Hän mainitsi asian ottaessaan kantaa kiky-tunteihin ja toivoi, että niistä voidaan puhua "rauhallisen rationaalisesti".

– Jos hyväksymme kaikki ammattiyhdistysliikkeen vaatimukset, niin täältä lähtee työpaikkoja ja niitä lähtee paljon. Se merkitsee käytännössä sitä, että seuraavat kaksi tai kolme paperikonetta, jotka menevät Euroopassa kiinni suomalaisilta yhtiöiltä, menevät kiinni Suomessa, Wahlroos sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat