Sanna Marin näpäytti UPM:ää Kaipolan tehtaan tilanteesta: "Vähimmäisvaatimus olisi kutsua lomautetut takaisin töihin" – vastasi myös UPM:n verokritiikkiin

0:59
Pääministeri Sanna Marin viereili UPM:n paperitehtaalla Jämsässä. Marin peräänkuulutti yhtiön yhteiskuntavastuuta.

Pääministeri Sanna Marin vierailee parhaillaan UPM:n Jämsässä. Hän on tavannut aiemmin päivällä Kaipolan tehtaan työntekijöitä.

Pääministeri Sanna Marin peräänkuuluttaa UPM:ltä yhteiskuntavastuuta ja kehottaa pyytämään lomautetut työntekijät takaisin töihin.

– Toivomme yhteiskuntavastuuta UPM:ltä tässä tilanteessa. Tälläkin hetkellä ihmisiä on lomautettuna. Vähimmäisvaatimus olisi, että lomautetut ihmiset kutsuttaiisn töihin takaisin. He ovat kohdanneet henkilökohtaisen kriisin. On tärkeää, että voidaan jakaa tuntoja työyhteisön kanssa ja olisi mahdollisuus vertaistukeen, Marin sanoi.

Pääministeri kertoi tavanneensa Jämsässä sekä Kaipolan että Jämsänkosken tehtaiden pääluottamusmiehet.

– Viestini ihmisille on, että me emme jätä teitä yksin henkilökohtaisen kriisin keskellä, Marin sanoi.

UPM kertoi keskiviikkona suunnittelevansa tehtaan sulkemista. Tehdas työllistää 450 ihmistä. UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen kirjoitti uutisen jälkeen avoimen kirjeen, jossa hän kritisoi Suomen verotusta:

– Ulkoisten kustannusten osuus ja verorasitus on käynyt Suomessa ylivoimaiseksi. Liikenteen dieselveroa korotetaan jokaisella hallituskaudella, vaikka tiedetään, että 80% kulutuksesta on raskaassa liikenteessä, esimerkiksi puun tai tavaran kuljetuksessa.

Toimitusjohtaja Pesosen mukaan olisi korkea aika arvioida, miten tulevaisuudessa voitaisiin tehdä kokonaisvaltaista teollisuus-, työmarkkina- ja veropolitiikkaa, joka mahdollistaa kannattavan teollisuuden toiminnan ja uusinvestoinnit.

Marin vastasi tänään kritiikkiin:

– Me olemme jo päättäneet teollisuuden sähköveron laskemisesta EU:n minimiin. Tällä on suora vaikutus teollisuuden kustannuksiin. Edesautamme teollisuuden sähköistymistä ja olemme tehneet miytavan panostuksen infrastruktuuriin, Marin sanoi.

Hän lisäsi, että Keski-Suomeen on tehty raideinvestointeja ja annettu suunnittelurahaa alueen kehittämiseen.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja