Risto Dufva kertoo ensitapaamisestaan uudessa seurassa: ”Eilen kotka laskeutui, nyt kotkat kuuntelevat”

Risto Dufva:"Päätös Suomeen lähdöstä syntyi ennen Sport-sopimusta" 7:02
Risto Dufva kertoi Vaasaan päätymisensä taustoja MTV Urheilun haastattelussa ennen HIFK-ottelua.

Tänä iltana paluun kotoiseen SM-liigaan tekevä kiekkovalmentaja Risto Dufva kertoo Vaasan Sportin tarjouksen tulleen vasta sen jälkeen, kun hän oli jo tehnyt päätöksen lähteä Puolan liigasta.

Maanantaina Dufva saapui vaasalaisjoukkueen matkassa Helsinkiin IFK:n vieraaksi. Hän kertoi ennen viikonloppua antamassaan haastattelussa, että päätös lähtöä puolalaisesta Katowicesta oli täysin irrallinen ratkaisu. Samaa hän sanoo edelleen.

– Ei, kyllä tämä päätös syntyi ensin, päätös sieltä lähteä pois. Aikaikkuna vain sattui kohdalleen samalla lailla niin kuin monta kertaa asioissa tapahtuukin. Sopiva hetki, niin miksi ei, Dufva kommentoi MTV Urheilulle ennen IFK-ottelua.

Sportin hilaaminen SM-liigan pudotuspeleihin olisi jo tässä vaiheessa kautta varsin kunnianhimoinen tehtävä. Dufva haluaa lähteä liikkeelle maltillisin tavoittein.

– Jos joukkue on voittanut yhden pelin seitsemästä, niin lähdetään nyt vaikka siitä, että jos se voittaisi kaksi – tai peräti kolme, kokenut valmentaja tokaisee.

– Jotkut selvät syythän on siihen, että tulos on ollut tämä. Korostan, että kaikki siellä ovat yrittäneet parhaansa tähänkin asti. Olen aivan varma siitä. Joku siellä on ollut pielessä, koska tulos on vähän heikompi ollut kuin varmaan joukkueen potentiaali. Se ei muutu tuosta noin, mutta koetetaan yhdessä kartoittaa niitä.

Tutustumisaika pelaajien kanssa on ollut lyhyt, mutta tässäkin edetään askel kerrallaan. Vielä hän ei osaa tarkalleen sanoa, mitä hän uudessa joukkueessaan näkee.

– No jos eilen näin joukkueen ensimmäisen kerran ja luin siinä kirjan ”Kotka on laskeutunut”, niin tänään ehkä siirrytään toiseen kirjaan, ”Kotkat kuuntelevat”, että en tiedä vielä tuohon kysymykseen vastausta.

Viittaus toisesta maailmansodasta kertoviin elokuviin tulee tietysti Sportin kotkalogosta.

– Pitää katsoa ja kuunnella, mitä tässä tapahtuu ja miten tämä joukkue toimii, koska minä tarvitsen sen informaation, jotta voin auttaa tätä joukkuetta ja näitä pelaajia, Dufva linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat