Varmistus: Risto Dufva hyppää Liigan kriisiseuran päävalmentajaksi

Risto Dufva on Vaasan Sportin uusi päävalmentaja. Sport vahvisti asian lauantaina.

Dufva korvaa tehtävässä Ari-Pekka Pajuluoman.

Ratkaisu syntyi heikosti menneen alkukauden jälkeen. Sport on tällä hetkellä Liigassa viimeisenä. 22 ottelusta vaasalaisjoukkue on kerännyt kasaan vain 15 pistettä.

– Harjoituskauden aikana kaikki näytti vielä erittäin hyvältä, mutta sen jälkeen tilanne lähti väärän suuntaan. Sitä kautta paineet ovat kasvaneet peli peliltä ja tulos on ollut huono. Pitää myös tässä tilanteessa muistaa, ettei tämä ole yhden asian eikä yhden miehen epäonnistuminen vaan kaikilla meillä on tässä peiliin katsomisen paikka ja paljon parannettavaa, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä sanoo muutoksesta.

Pajuloma ehti luotsata Sportia puolentoista kauden ajan. Tätä ennen hän valmensi Mestis-seura Hermestä. Sportin mukaan Pajuluoma jatkaa edelleen seuran palveluksessa.

– Hän pitää nyt lomaa saadakseen hieman etäisyyttä tapahtumiin, seura kertoo.

Dufva saapuu Vaasaan puolalaisseura KH GKS Katowicen peräsimestä. Dufva jätti kyseisen seuran jo aiemmin tällä viikolla.  

– Oma lähtöni Puolasta ja Sportin tilanne on kaksi täysin erillistä asiaa, jotka eivät liittyneet toisiinsa. Tässä tapauksessa vain aikaikkunat aukesi omalla ja Sportin kohdalla suotuisasti niin kuin niillä joskus on tapana, Dufva sanoo Sportin verkkosivuilla.

Dufva solmi Sportin kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen.

Lue myös:

    Uusimmat