Liigan jumboseura aloittaa uuden etsimisen uudessa komennossa: ”Oikea suunta pitää löytää heti”

Risto Dufva:"Päätös Suomeen lähdöstä syntyi ennen Sport-sopimusta" 7:02

Tietoisesti hankalan pestin liigajumbo Vaasan Sportin peräsimessä ottanut Risto Dufva kertoo ammatillisen kunnianhimon motivoivan häntä uudessakin tehtävässään. Pätkäpesteihin viime vuosina tottunut konkarivalmentaja asettaa joukkueelle kuitenkin maltillisen tavoitteen.

Sport päätti lauantaina vaihtaa Ari-Pekka Pajuluoman hiljattain Puolasta vapautuneeseen Dufvaan. Kotkapaidat ovat jämähtäneet sarjan hännille otettuaan vain kolme voittoa 22 ottelusta. Eroa viimeistä edelliseen TPS:ään on viisi pistettä ja pudotuspeliviivaan jo 13.

Dufva aloitti viikonloppuna maltillisen tutustumisen uuteen ympäristöönsä. Hänen mukaan kaikki seurassa ovat takuulla tehneet parhaansa, mutta jokin ei vain ole natsannut.

– Kyllä minulla sellainen kutina on, ettei kannata nyt ihan kaikkeen kannata puuttua ihan ensimmäisenä päivänä, Dufva totesi MTV Urheilulle ennen maanantaina HIFK-ottelua.

– Mutta kotkat kuuntelevat. Pitää vähän katsoa, että missä mennään ja miettiä vähän, mikä tuossa auttaisi, mutta töissähän pitää olla. Kyllä oikea suunta pitää heti löytää.

Sport kävi maanantaina sitkeää taistelua IFK:ta vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan kolmannen erän 2-1-johtoasemasta 2-4-tappioon.

Kautta on jäljellä vielä nelisen kuukautta, joten aika on tällä kertaa Dufvan puolella. On taas eri asia, mihin Sportin materiaalilla voidaan yltää.

– Ehkä minullakin on tullut vähän viisautta enemmän tässä viime aikoina. Tämä on nyt kolmas seura, johon menen kesken kauden, ja kaikki tilanteet ovat olleet vähän erilaisia, Dufva sanoo aiemmista pesteistään JYPissä ja Tapparassa.

– Jos viime vuonna, kun menin Jyväskylään, minulla oli 60 päivää aikaa sen joukkueen kanssa ennen playoffien alkua, niin nyt tässä on 110 päivää. Melkein tupla-aika, Dufva hymyili.

Lue myös:

    Uusimmat