Mainos

Risikko: Hoitajapulasta selvitään vain rahalla

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Paula Risikon mukaan hoitoalan perusteettomista pätkätöistä tulee päästä eroon porrastamalla valtionosuudet määräaikaisten työsuhteiden määrän mukaan.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Paula Risikko katsoo, ettei hoitoalan ongelmia voi ratkaista vain virkoja ja toimia lisäämällä. Perusongelma on alan huono palkkataso, joka saa monet valmistuneet hoitajat lähtemään ulkomaille tai vaihtamaan alaa.

SDP:n ja vasemmistoliiton vaatimukset virkojen lisäämisestä eivät siksi ole oikea lääke.

- Vasemmiston keinot ovat samankaltaiset kuin yrittäisi työntää narunpätkällä kastematoa, Risikko sanoo.

Oikea ratkaisu olisi parantaa hoitoalan palkkausta, työoloja ja alan houkuttelevuutta. Seuraavalla tupokierroksella pitää nostaa koulutettujen naisvaltaisten palkkoja reilusti, Risikko linjasi.

Valtio voisi tukea tätä ilmoittamalla etukäteen, että se maksaa ylimääräistä valtionosuutta, mikäli kuntasektorille syntyy palkkaratkaisu, jossa koulutetuille ja naisvaltaisille aloille - kuten hoitoalalle - maksetaan keskimääräistä suuremmat palkankorotukset, Risikko sanoo.

Hoitoalan perusteettomista pätkätöistä pitää päästä eroon porrastamalla valtionosuudet määräaikaisten työsuhteiden määrän mukaan.

- Vastuullisessa markkinataloudessa huolehditaan siitä, että yhteiskuntaan ei synny perusteettomia palkkaeroja naisten ja miesten välille. Hallitus on ikävä kyllä tässä täydellisesti epäonnistunut, Risikko moitti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.