Mainos

Ripuliepidemia jatkuu Haukiputaalla

Noin sata ihmistä on sairastunut ripulitautiin Haukiputaalla. Potilaita vaivaavat vesiripuli, korkea kuume sekä pää- ja lihaskivut.

Suurin osa vatsataudista kärsivistä on aikuisia, mutta tänään sairastuneiden joukkoon on tullut myös muutamia lapsia. Lasten osalta vaivat ovat olleet lieviä. He ovat jo myös toipumassa.

Sairastapauksia on ilmennyt viime viikon alusta lähtien, mutta viikonloppuna ne äityivät epidemiaksi. Epidemian alkuperää ei vielä tiedetä. Kunnan vedestä on otettu bakteerinäytteet, jotka osoittautuivat puhtaiksi. Juomavedestä tutkitaan vielä virusnäytteet.

Viikonlopun aikana vuodeosastolle jouduttiin ottamaan kymmenkunta ihmistä nestehoitoon. Kenenkään tila ei ole vakava. He ovat päässeet jo pois sairaalasta.

Terveyskeskuksen mukaan vatsavaivoille ei olla löydetty yhteistä nimittäjää. Kunnassa ei ole ollut viime aikoina mitään isompia kyläjuhlia, eikä muitakaan suurempia yhteisiä tapahtumia.
Terveysviranomaiset haastattelevat kaikki sairastuneet. Potilasnäytteitä on otettu perjantaista lähtien. Tulosten arvellaan selviävän muutaman päivän kuluessa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.